dimarts, 16 de maig del 2017

REALITZEM UNA ACTIVITAT D'APRENENTATGE I SERVEI AMB EL BANC DE SANG!

Aquesta setmana els dos grups de l'EJI hem realitzar la sessió conjuntament, doncs des del Banc de Sang i Teixits ens han vingut a fer una formació sobre la donació de sang.

Abans però, hem estat acabant d'organitzar les activitats de festa major ja que aquesta s'acosta i estem polint els últims detalls de l'XtremAction, Aixopluc i la Festa Holi. Tenim moltes ganes de col·laborar amb totes aquestes activitats i que les gaudiu de valent!! 


Max i Raouf oferint la seva col·laboració per l'Aixopluc

En motiu de la Marato de Donació de Sang que es portarà a terme el proper dissabte 3 de juny i en la qual col·laborem juntament amb l'Associació de Donants de Sang del Pla d'Urgell, ahir  des de l'APS Banc de Sang ens van venir a fer una formació per tal de conèixer el procés de la donació de sang. 

l'Albert Bobet, representant del Banc de Sang i Teixits de Lleida, va ser el responsable de fer-nos la formació. La seva formació ens va obrir els ulls en relació a la necessitat de donar sang.



Les persones que en un principi poden donar sang són aquelles que tenen entre els 18 i els 70 anys i pesen més de 50 kg. Els homes poden donar sang fins a 4 cops a l'any i les dones fins a 3 cops. A part d'aquestes condicions, hi ha d'altres que són necessàries per poder donar sang. Penseu que la sang que nosaltres donem va a una altra persona i que hi ha d'haver uns controls molt estrictes que assegurin que la persona que rep la sang la rebi en bones condicions.


Vam aprendre a distingir les diferents parts de les que esta composta la sang, la importància de cada una de elles i  la necessitat de tenir més donants. L'Albert també ens va explicar els diferents tipus de grup sanguini  i ens va preguntar si sabíem quin era el nostre... I molts de nosaltres no ho sabem ! Ara bé,  és important que tinguem coneixement de quin grup sanguini tenim, per saber a qui podem donar sang i de qui podem rebre sang. Va ser una formació molt interessant, que ens va crear molta inquietud en relació al tema i que ens va portar a preguntar tots els dubtes que tenim respecte a la donació. 

Desprès d'aquesta formació, ja estem preparats i preparades a per animar-vos a tots i totes a venir a donar sang el dia 3 de juny. I si teniu dubtes aquell dia... Ens trobareu al voltant del Teatre de l'Amistat i us podrem donar un cop de ma! 


L'Albert en un moment de la formació

Per finalitzar la tarda vam sortir al pati i vam fer dos jocs. Ens ho vam passar molt bé i ens vam adonar que les persones que sóm part de l'EJI fem un gran equip!!!! 


Membres dels dos grups de l'EJI passant un moment divertit a la finalització de l'Espai Jove. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada