CELEBRACIÓ DE CLOENDA DE L'ESPAI JOVE INTERCULTURAL I EL CONSELL DE PARTICIPACIO ADOLESCENT CURS 2017-2018


L'Òscar donant la benvinguda el dia de la cloenda

Aquest dilluns a les 6 h de la tarda vam celebrar la cloenda del curs de l'Espai Jove Intercultural (EJI). Va ser un dia molt intens. La celebració la van presentar els joves que formen part de la Història de Mollerussa i de Vivint Mollerussa junt amb el grup del Consell de Participació Adolescent de la mà de l'Òscar Gallimat. 



Els nois/es de Història de Mollerussa en el moment d'actuació teatral

Els nostres joves van poder explicar totes les accions i la implicació en els projectes que s'han desenvolupat durant aquest any amb l'escenificació teatral de la resta del grup durant el discurs.
L'escenari era un viu reflex de la intensitat de l'any.




L'escenari amb el material representatiu de les activitats

Les rodes de l'Xtreme Action encara brutes reflectien la duresa i la diversió de la gimcana de fang que s'organitza des del Consell de Participació Adolescent. Les samarretes i els petos que penjaven de l'escenari recorden a tots aquells que han col·laborat en l'organització dels jocs . Grups com la colla dels 50 i + o Serralada. 




La Lluïssa presidenta de l'Associació de donants del Pla d'Urgell

Els capgrossos en forma de gota de sang que presidien els laterals de l'escenari, mostraven la implicació i el suport de tots els joves amb l'Associació de donants de sang del Pla d'Urgell. Una feina molt ben feta que s'ha fet possible gràcies a l'esforç de tots i a la guia i l'acompanyament de l'Ignasi Gaya en la realització dels capgrossos.
Elsl joves de Vivint Mollerussa amb els cartells de les trobades realitzades durant el curs

La base de l'escenari estava plena de tots els cartells que han suposat les trobades, les reunions, les celebracions de tots els actes on han participat el col·lectiu jove. Actes com el cinquè Encuentro d'Oviedo, la primera trobada Estatal Europea desenvolupada a Aviles, l'Àgora jove etc. De tots podem destacar el cartell de la Festa de l'Aixopluc que és un cartell que dissenyen els joves i que forma part de tota la organització d'aquesta activitat de nit gràcies a la participació aquest any de l'Adrià Salat a títol individual així com el CFGM de Vídeo Discjòquei i So de La Salle .

L'Adrià Salat i el Dani Prieto recollint el diploma

Des del micròfon es podia veure la motxilla elaborada pels joves de la història de Mollerussa. Una motxilla que recull totes les vivències de l'any. Una motxilla molt plena d'experiències noves. Una motxilla que s'acompanya de tot el vincle realitzat amb el grup de la gent gran del casal dins el programa intergeneracional.
I al fons de l'escenari la pantalla gran, on presidien els logos de l'Espai Jove Intercultural i el del Consell de Participació Adolescent que són el símbol de la implicació i la participació activa del col·lectiu jove en la millora de la nostra ciutat. Des d'aquesta pantalla vam poder veure els resums de les activitats de l'any a través d'un vídeo que mostrava de forma molt lleugera tots els esdeveniments de l'any . Amb el vídeoes podia veure tota la gent que ha passat per l'EJI el CPA i que formen part dels èxits tan personals com col·lectius de l'any.



Foto de grup d'Història de Mollerussa després de l'entrega de diplomes

L'Alcalde Marc Solsona durant el seu discurs
Des d'aquest escenari, l'Alcalde, Marc Solsona, acompanyat pel regidor de Benestar social, ciutadania i infància Josep Lavin van felicitar a tots els participants i van fer l'entrega de tots els diplomes en agraïment pel compromís amb la ciutat.


El grup de Vivint Mollerussa durant l'entrega de diplomes

Seguidament els representants de cada grup van fer un resum de tot el què s'ha fet durant l'any.

L'Arnau i el Josep membres del Consell de Participació Adolescent

L'Arnau i el Josep membres del Consell de Participació Adolescent són els que van parlar de les accions impulsades pels joves de Mollerussa. Ens van explicar com s'organitzen dins el Consell de Participació Adolescent (CPA), els càrrecs que hi ha representats com el President, el vice-president i el secretari del Consell.Van explicar l'organització de Xtreme-Action i 
També ens van parlar de l'Estudi sobre les desigualtats en el col.lectiu jove de Mollerussa que van realitzar a nois entre 12-16 anys i com aquesta experiència els havia fet reflexionar sobre les circunstàncies de cadascú.

El Yasir i el Moad durant el discurs

El Yasir i el Moad van ser els encarregats de fer-nos un resum de totes les activitats realitzades dins "Història de Mollerussa". Ens van parlar de les dinàmiques de coneixença, de la col·laboració amb les patges reials, la celebració del Dia de la Pau dels drets dels Infants, de totes les visites que es van realitzar dins el programa intergeneracional que es realitza conjuntament amb els grup del casal de la gent gran. Dins aquest programa vam realitzar la visita a "Vinagres Badia", la visita a casa l'Antonieta i la Montserrat per elaborar la mona, i per acabar vam aprendre l'ofici més antic de la mà del sastre Jaume Solé.


El grup d'Història de mollerussa durant l'escena teatral

La Xesca i la Mariam van ser les encarregades d'explicar totes les activitats realitzades al grup "Vivint Mollerussa". Van explicar-nos les col·laboracions realitzades durant tot l'any, la celebració del Dia de la Pau,i la implicació i col.laboració amb l'Associació de donants del pla d'Urgell.

La Xesca i la Mariam en el moment del seu discurs
I mentre s'explicava tot amb emoció i amb moltes ganes la resta del teatre estava ple de familiars,col·laboradors, representants dels instituts de les entitats, associacions i amics que fan possible que tot aquest engranatge es mantingui actiu. Famílies que omplien els seients contentes de poder rebre totes aquelles sensacions en directe i de poder recollir-les de primera mà de la veu dels seus fills.
Per últim tots ens vam reunir per fer un berenar i desitjar-nos  un bon estiu a tots.

Moments de celebració amb la família i amics
Felicitats a tots els que feu possible aquest Espai!

Ens veiem l'any vinent per començar de nou.

Comentaris

Entrades populars