L'EJI ES PRESENT AL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU CELEBRAT A MOLLERUSSA.

El dilluns passat, dia 30 de gener, es va celebrar a Mollerussa el dia escolar de la no violència i la pau, en un acte al teatre de l'Amistat en el que van participar tots els centres educatius de la ciutat, així com entitats i altres col·lectius. 



L'Alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va estar l'encarregat de fer la rebuda als assistents amb paraules d'encoratjament per a tots els escolars perquè treballin per la pau des del seu dia a dia quotidià ja que "una societat en pau és una societat que es mereix ser tinguda en compte", va assegurar. 


Al final de l'acte es va donar un obsequi a tots els col·laboradors. Aquest obsequi es una ampolla que conté un missatge de pau al seu interior: "Si vols fer la pau amb el teu enemic has de treballar amb ell. Llavors es converteix amb el teu company".  El Felipe, de l'EJI, va ser l'encarregat de pujar a recollir l'obsequi per la nostra col·laboració. 


A l'EJI hem estat treballant, durant dos setmanes, per el dia escolar de la no violència i la pau i ens hem dedicat a parlar i reflexionar sobre la situació dels i les refugiades al món. Una situació que ens dol i que ens agradaria poder canviar, doncs creiem que no es just que milers de persones s'hagin de trobar amb aquesta situació i que els i les infants pateixin d'aquesta manera.

Us recomanem que mireu el següent vídeo i que prenem consciencia de la situació diària dels infants i els adolescents al món. 






CADIRES COOPERATIVES !

El dilluns a la tarda va ser una jornada molt divertida per al grup "Investiguem la història de  Mollerussa", ja que una de les activitats que vam portar a terme es la de les "Cadires Cooperatives". 


Comencem amb la dinàmica.... 


Abans de començar amb la dinàmica, però, vam estar mirant el vídeo de la intervenció al Congres dels Diputats a Madrid del nostre company Zakaria i vam reflexionar sobre un dels punts tractats, la participació infantil i adolescent. Som conscients de la importància de la nostra participació i es per això que hem de continuar treballant per que aquesta participació sigui efectiva i real. Hem de fer sentir la nostra veu i així ho hem de traslladar als nostres polítics i representants. 



Moment de reflexió en relació a la participació infantil i adolescent


Així mateix, vam estar parlant sobre el procés participatiu que es portarà a terme a la ciutat de Mollerussa on podran participar totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a la ciutat. 

I desprès si.... Ens vam anar a jugar ! Va ser molt divertit, tot i que ens vam cansar molt, jugar a les cadires cooperatives. Cada vegada era més complicat i ens necessitàvem més els uns als altres .... En un principi, ens va semblar que seria impossible aconseguir l'objectiu.... 





I us preguntareu... en que consisteix aquesta dinàmica ? Doncs en que hem d'acabar tots i totes pujades a una sola cadira.  Vam haver de parlar i organitzar com ho havíem de fer, ens vam haver d'ajudar i agafar uns als altres doncs ningú es podia quedar fora de la cadira.  




Ho hem aconseguit !!! 

I finalment amb esforç i cooperació ho vam aconseguir ! Un cop finalitzada l'activitat, tot i sentir-nos cansats, ens vam sentir molt orgullosos i orgulloses i ens vam adonar que amb ajuda i suport, res no és impossible ! 

EL GRAFFITI COMENÇA A AGAFAR FORMA .... 

El dimarts, amb el grup de "Vivint Mollerussa", vam continuar amb els tallers de Graffiti que estem fent i que tindrà un final molt xulo! Encara ens faltarà alguna sessió més, doncs se li ha de donar color, s'ha d'aprovar entre tots i totes.... però anem pel bon camí ! 



Ahir ens vam imaginar i vam dissenyar com serà el graffiti que volem. A partir de les idees treballades en sessions anteriors, i de noves idees sorgides durant el taller, el graffiti va començar a agafar forma. 




Vam haver de pensar i reflexionar sobre els dibuixos, la composició, el fons del graffiti .... I ens vam adonar de que no es gens fàcil dissenyar un graffiti. S'ha de pensar amb moltes coses, en la composició, en els espais lliures, en si esta centrat o no .... Aquest esforç va donar com a resultat el primer esbós del graffiti a partir del qual haurem de continuar treballant. 


Pensant en com dissenyar el graffiti



Intercanviant i compartint idees 

Us mantindrem informats i informades de com va agafant forma el graffiti ! 

Comentaris

Entrades populars