AQUESTES DUES SETMANES EL CONSELL DE PARTICIPACIÓ ADOLESCENT DE MOLLERUSSA HA ESTAT TREBALLANT DE VALENT TANT A NIVELL INTERN COM EXTERN.

D'una Banda i al llarg de tota la setmana passada, diferents membres del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa, varen estar realitzant sessions informatives als  diferents centres educatius de la ciutat, sobre el procés participatiu de la remodelació del centre urbà de Mollerussa 

Aquestes sessions, que havien estat encarregades per les regidores de participació ciutadana de l'ajuntament de Mollerussa, anaven dirigides als alumnes des de 4t d'ESO fins a 2n de Batxillerat, en elles s'explicava en què consistia el procés com es podia participar en la consulta i finalment  s'estimulava la participació al procés; així com les regidores presents responien les preguntes que sorgien en els diferents centres. Les presentacions es van realitzar a:

El col·legi La Salle de Mollerussa, amb una molt bona tasca realitzada per Genís Miquel, Minerva Montoro, Guillem Diaz, i Andrea LaPeña que van estar passant classe per classe per tots els grups de 4rt i Batxillerat.
El Genís, Minerva, Guillem i Andrea realitzant la presentació a La Salle

L'Institut Terres de Ponent, allí els membres del Consell de Participació Adolescent que ho van liderar van ser el Roger Piñol, Roger Niubó, el Joan Ramon Zapater i el Raouf Belmouedden. Els quals van demostrar unes grans habilitats comunicatives no només amb els seus companys sinó també atenent els mitjans de comunicació que també hi eren presents.
El Josep Ramon, Roger, Raouf i Roger realitzant la seva presentació al Terres de Ponent.

Finalment la Desireé Rosa i el Cesar Giralt van ser els encarregats de realitzar la presentació al C.E.E. Siloé, on els seus companys van estar molt atents a les informacions que es van estar donant, i van estar preguntant diferents dubtes a les regidores de participació ciutadana.
La Desireé i el César presentant als companys del C.E.E. Siloé el procés participatiu.


D'altra banda i el passat dimarts dia 21 de febrer el Khalil En Nachaf El Mouki, com a membre del Consell de Participació Adoelscent de Mollerussa i que és el membre que actualment ens representa al CNIAC, va estar present al Parlament de Catalunya.

El punt de trobada entre tots els representants provinents de tota Catalunya va ser el parc de la ciutadella, on poc a poc van anar arribant fins a una vintena de vocals de CNIAC.

La sessió va ser motivada perquè CNIAC va ser convidat per la Comissió d'Infància, per tal de donar a conèixer les conclusions extretes per aquest organisme a través d’un consellòmetre instal·lat al Festival de la Infància a Barcelona i també present a la Festa dels Súpers.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona amb el Khalil al Parlament
Els membres del CNIAC amb els diputatsde la Comissió d'Infància del Parlament de Catalunya.
Val a dir que l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en tant que diputat al Parlament de Catalunya, forma part d’aquesta comissió i va ser present en la presentació d’aquestes conclusions que es van centrar principalment en 4 temàtiques com són l’educació, la salut, els refugiats i la participació. Pel que fa a l’educació, un dels temes més debatuts, els joves van reivindicar la necessitat de caminar cap a una jornada intensiva a l’escola, sense l’obligació de fer deures a casa i l’aplicació d’una metodologia més pràctica i vivencial que no teòrica. Quant a la salut es van demanar més recursos assistencials mentre que en el temàtica dels refugiats es va sol•licitar que els infants i adolescents que es troben en aquesta situació han de tenir els mateixos drets que els catalans. La participació va ser també un altre dels temes que es va abordar i en el qual els joves van fer una crida perquè tots els municipis impulsin la creació d’un consell de participació infantil i adolescent.

Finalment la presidenta del Parlament de Catalunya, la Sra. Carme Forcadell, va rebre a tots els membres del CNIAC i els va encoratjar a seguir desenvolupant la tasca que estan fent.
La presidenta del Parlament Carme Forcadell amb els membres del CNIAC

Per acabar aquesta mateixa setmana i en aquest cas el dijous, es van reunir els membres del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa, per tal de valorar com varen anar les sessions informatives realitzades la setmana anterior. També ja han definint com serà el nou logotip del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa, que properament us el donarem a conèixer. I ja s'ha començat a posar fil a l'agulla a organitzar la propera troba amb l'alcalde de la ciutat el proper mes d'abril; així com donar forma a l'organització de l'EXTREM ACTION MOLLERUSSA, activitat que aquest anys per Festa Major es tornarà a realitzar.
El Consell de Participació Adolescent de Mollerussa en un moment de la reunió.

Comentaris

Entrades populars