CRIDA !  

"Crida" es el missatge de la cançó que vam estar analitzant el dilluns. Una cançó de lluita que parla sobre la necessitat de que els més petits fem sentir la nostra veu, no ens callem davant les injustícies i ens defensem dels abusos. 


Moment de reflexió i opinió entre el grup



El Redouan intentant endevinar la lletra de la cançó
Vam haver de sentir la cançó dues vegades, doncs ens van donar un full amb la lletra però amb buits per tal de que els omplíssim. No va ser una feina fàcil.... Però al final entre tots i totes la vam acabar. Vam analitzar algunes de les frases que surten a la cançó, com per exemple " Crida, pots fer-ho més fort, canviarem el món només si vols". Van sortir opinions i reflexions diverses en relació a la frase, però en lo que si vam estar tots i totes d'acord és en que hem de cridar ben fort i hem de fer sentir la nostra veu, hem de treballar de manera conjunta per canviar aquest món, un món que no ens posa les coses gens fàcils. Vam anar una mica més enllà, i vam analitzar el paper que tenen "els de dalt" i en com si ens unim, si no estem sols, podem canviar les coses. 


El Carles omplint el buits.... 

Encara hem d'acabar la dinàmica, hem de continuar reflexionant. Per tant, haureu d'esperar fins la setmana vinent per conèixer el final... 





El dimarts, al grup "Vivint Mollerussa", vam crear una tertúlia al voltant d'un encàrrec que el Khalil, com a vocal del CNIAC  (Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya), ens va fer arribar. Un encàrrec seriós el resultat del qual ell haurà de tornar.



El Khalil explicant a la resta del grup l'encàrrec que ens arriba del CNIAC

Sabeu en que consisteix aquest encàrrec? Des del Consell Escolar de Catalunya ens han demanat participar al programa "Ara és demà", a través  del qual és pretén debatre i analitzar sobre el sistema educatiu actual a partir de l'opinió de les persones que formen part del sistema educatiu, entre d'altres els nens, nenes i els i les joves. 

Una de les temàtiques a treballar, escollida pel CNIAC, és en relació al professorat. Hem de reflexionar i valorar als professors i el seu paper. Per tal de guiar-nos, el CNIAC va preparar una sèrie de preguntes que hem de respondre: com han de ser els professors? Com no han de ser ? Com s'han de formar? 

A més d'aquest, hi han altres temes que també podíem treballar, i vam valorar que lo millor, per a evitar personalitzar en torn als professors, era començar treballant altres temes i arribar, a partir d'aquests, a la figura del professor. 



Realitzant el treball amb tot el grup

Desprès de treballar tots i totes junts, realitzant reflexions sobre el sistema educatiu actual, ens vam separar amb dos grups i vam treballar al voltant dels temes del "deures" i els "examens". Van sortir reflexions i propostes  molt interessants que desprès vam posar amb comú entre tots i totes. Finalment, i com que no vam tenir temps d'acabar, haurem de continuar la setmana vinent i llavors sí, crear el document definitiu que el Khalil haurà de portar a la propera reunió del @CNIACat . 


Realitzant el treball amb petits grups

Va ser una jornada molt interessant en la qual vam poder expressar les nostres inquietuds, pors, opinions... en relació a un tema delicat. Una jornada que ens va permetre treballar i aportar idees i propostes que esperem que siguin tingudes amb compte en un futur no massa llunyà. 



Comentaris

Entrades populars