TREBALLEM PEL CNIAC I EL DIA UNVIVERSAL DE L'INFANT!! 

Ahir, el grup de Vivint Mollerussa, vam estar treballant en la elaboració del manifest del CNIAC que es llegira el dia 20 de novembre, Dia Universal de l'Infant. 

Els diferents Consells de Participació de Catalunya estem treballant en l'elaboració conjunta d'aquest manifest. Cada un dels consells hem de treballar un tema diferent i de totes les aportacions sortirà el manifest final, el qual s'acabarà de definir el cap de setmana del 4 i 5 de novembre a les colònies a Cabrera de Mar. 

El grup treballant en la elaboració del Manifest
A nosaltres ens ha tocat treballar l'autoestima i l'autoconcepte. Hem de tenir en compte la importància que te l'autoestima per als més petits i joves, doncs aquesta ens pot ajudar a enfrontar moltes dificultats en el nostre dia a dia.


La Xesca i l'Alexander treballant l'autoestima i l'autoconcepte 
Per tal de treballar aquesta temàtica, primer vam realitzar una dinàmica. Aquesta va consistir en que en una fulla en blanc,  cada un de nosaltres havíem d'escriure tres coses positives nostres i tres coses que pensem que havíem de millorar. Un cop fet, ens vam empegar la fulla a l'esquena, amb la part escrita cap a dins, i la resta de companys i companyes vam escriure caracterìstiques positives a la fulla de cada un i cada una. 

Quan vam finalitzar, ens vam assentar amb rotllana i vam llegir en el veu alta allò que els nostres companys i companyes ens havíen escrit. Vam reflexionar entorn el concepte que la resta tenen de nosaltres, tenint en compte que moltes vegades no som concients de les nostres qualitats i característiques positives ni de la imatge que la resta tenen de nosaltres. 

El grup resaltant les característiques positives dels companys i les companyes 

A partir d'aqui, vam parlar sobre l'autoestima, sobre per que aquesta és important en la etapa infantil i adolescent. En com la nostra autoestima i l'autoconcepte ens pot ajudar a enfrontar-nos als conflictes que ens poguem trobar, així com a acceptar-nos tal i com som, amb les nostres diferències i similituds. Tots i totes som diferents, tenim trets físics i personals diversos, i ens hem d'agradar i acceptar tal i com som. 

De les nostres reflexions acabarà sortint una part del manifest, el qual tindreu l'oportunitat d'escoltar el dia 20 de novembre. 

Reflexió final i creació del manifest. 


Comentaris

Entrades populars