SORTIDA DE SANT JORDI 

Aquest dimarts 23 d'abril a Catalunya va ser la Diada de Sant Jordi, amb l'EJI Investiguem la Història de Mollerussa vam tenir l'oportunitat de poder sortir tots junts/es a passejar per Mollerussa, gaudir de l'ambient, i de les parades de llibres i roses. 

L'Ariadna i la Iris moments abans de comprar una rosa.



És un dia molt especial on es celebra el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la lectura i l'amor i es reivindica la cultura catalana. 


El Roberto, el Benjamin, l'Oriol i el Zac
mirant llibres juvenils.


És el dia dels enamorats i per això es regala una rosa, tot això prové de la Llegenda de Sant Jordi, un cavaller que va regalar una rosa vermella (com la sang) a la seva estimada princesa. 

Tot tipus de llibres: llibres d'aventures i ficció, còmics, etc.


El motiu de regalar un llibre esdevé més tard, en celebració del dia del llibre.

A més de les parades de les llibreries, enmig de la Plaça Major i la Plaça Manuel Bertrand, hi havia altres parades de diferents entitats, centres educatius de Mollerussa amb la finalitat de recaptar diners pels seus projectes, les excursions de final de curs, etc. 
Va ser quan ens vam trobar amb el Casal Popular de l'Arreu i el seu nou llibre Lo Parrot, una història que amb el Projecte Intergeneracional hem pogut conèixer. 

Els joves de l'EJI amb el gegant Lo Parrot. 

No ens vam poder estar de fer-nos una fotografia amb Lo Parrot!


Gaudint de les activitat organitzades.


I a continuació, vam seguir gaudint d'aquesta festa nacional amb el relat de contes a la plaça i el concert que ens van oferir els i les alumnes de l'escola de música.





I no va quedar aquí, també va ser un dia decisiu. Ja que vam fer la presentació del Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), per poder escollir quins seran els pròxims representats, i també del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa (CPA)
Explicant tot el que implica la participació adolescent: els drets i deures com a ciutadans, els valors, l'esforç, la constància i el treball, entre molts altres valors. 

La participació al CNIAC i al CPA.

Mans i braços alçats de tots/es els candidats.

Ens vam quedar en saber quins nois/es es presenten per ocupar aquest càrrec i serà el pròxim dia quan passarem a les votacions. 

Molta sort a tots i totes! 




Comentaris

Entrades populars