dimarts, 26 de març del 2019




SEGUIM APRENENT EL BALL DE BASTONS A L'ARREU

Avui hem seguit practicant els balls de bastons a l'Arreu. Aquesta vegada ens esperava el Jordi.
Avui el Jordi serà qui ens guiarà amb la descoberta de les danses. El Té pensat ensenyar-nos dues danses noves. D'entrada avui no ens hem vestit només hem fet ús dels bastons.

Els bastons
Teníem ganes de començar les danses noves i de què el Jordi pogués comprovar els nostres progressos... Així que li hem fet una demostració de per què veiés el nostre estil. Crec que l'hem deixat força impactat, ja que de seguida hem començat a preparar una dansa nova.

El Jordi explicant el ball de Mollerussa
Aquesta vegada el Jordi ens ha 
ensenyat la dansa de Mollerussa. Està clar que un bon mollerussenc ha de saber la dansa de Mollerussa així que ens hi hem ficat de cap. De seguida hem agafat els passos i ens hem sincronitzat com si res.
Amb el ball de bastons comencem a ser professionals.
La segona dansa és l'Esquerrana. L'esquerrana és una dansa que té els seus inicis a la muntanya. És un ball d'origen pirinenc que ha sobreviscut mesclat amb els temps moderns i té moltes variants . Els seus inicis l'objectiu primordial era contribuir a la relació social i el trencament de la rutina als pobles d'alta muntanya. 


El grup ballant
Aquest és un ball en rotllana amb canvi de parella. Les parelles encarades fan un moviment alternatiu a dreta i a l'esquerra. Després les parelles realitzen dues voltes i acaben canviant de parella.


L'Esquerrana acaba un cop les parelles s'han retrobat. 

Iniciant la dansa 
Després de l'explicació comencem a dansar: ens ajupim, piquem a terra, fem un salt enlaire i fem un moviment amb els bastons per sota de les cames i donem dues voltes. Ja som davant d'un altre parella .


Ballant el ball de l'Esquerrana

 Molt bé colla, ha sortit molt bé i això que aquesta era de prova. El Jordi ens ha vist tan concentrats que directament ja ens ha posat la música per acompanyar la dansa. Ei, que ningú es distregui. Tothom al seu lloc? Doncs comencem.
La música ens facilita seguir el ritme i alguns de nosaltres ja ballem sense contar. Seguim la música i ella ja ens marca els tocs dels bastons. Comencem a contagiar-nos per la música que té un ritme molt senzill . Vinga va l'última que ja passa de les 19h. 

Com sempre aquí a l'Arreu el temps ens passa volant. De nou hem de plegar. Tots marxem cap a casa amb la música el cap.Tots estem satisfets de la feina .Nois/es ens tornem a retrobar la setmana vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada