dijous, 28 de març del 2019

REUNIÓ DEL CONSELL DE PARTICIPACIÓ ADOLESCENT

Avui dimecres 27 de març ens hem trobat amb el Consell de Participació Adolescent per treballar de valent. Aquesta reunió està plena de punts que hem de comentar. La veritat és que la reunió esta força atapeïda d'activitats, dinàmiques, determinis que hem de prendre, propostes a debatre i sortides a concretar. Un cop han arribat tots els membres del CPA, hem aprovat l'acta de la reunió anterior i ens hem posat de ple a la feina.
Hem començat recollint les propostes presentades per tots els representants de cada centre i ens hem organitzat per poder-les presentar a l'alcalde. També hem revisat tots els acords de l'última audiència per decidir com les exposaríem i qui seria el que parlaria de cada punt.


En el següent punt la Núria ens parla sobre l'última reunió de la Comissió d'Entorn i Cultura del pla Educatiu d'entorn que es va fer el 22 de març. En aquesta reunió es va determinar qui vindria dels centres educatius a l'audiència de l'alcalde. Les escoles tindran un minut per poder exposar el treball que han fet sobre el medi ambient i la ciutat de Mollerussa.
El següent punt el va comentar el Josep. El Josep ens va informar de què es va parlar a la comissió de Festes de l'ajuntament i va dedicar una estona a explicar-nos com queda l'activitat de les penyes per les Festes de Sant Isidori. D'aquí van sortir algunes propostes interessants que el Josep farà arribar a la comissió. Gràcies Josep, per tota la informació donada!
Durant la reunió també hem dedicat un espai a repartir les empreses i cartes per demanar la col·laboració a les botigues de la nostra ciutat per realitzar l'Xtreme Action Mollerussa per la propera Festa Major. Així que és possible que ens trobeu per la ciutat parlant amb els nostres comerços i demanant la seva col·laboració.


Realitzant les votacions
En aquest punt també hem dedicat una estona a fer les votacions per escollir el color de la samarreta que farem aquest any per l'Xtreme Action. El color escollit serà el vermell amb el logo en blanc. 


Tothom hi està d'acord? Doncs seguim avançant.
El següent punt és la preparació de la trobada que tenim aquest dissabte dia 30 de març amb el Consell de Participació infantil i Adolescent de Lleida. L'Òscar ens ha recordat l'horari i hem repassat entre tot el que farem durant aquest dissabte per acollir els companys de Lleida i ensenyar-los on i com treballem aquí a Mollerussa.

Hugo el Josep i l'Òscar preparant la trobada del 30 de març 
Seguidament hem dedicat una estona a renovar els càrrecs del Consell Nacional delsInfants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC).
La Martina ha sigut la nostra representant els últims 2 anys i un cop finalitzat aquest període hem de renovar el càrrec . L'Òscar ens explica en què consisteix aquest càrrec i què és el que representa . A tothom li queda clar que formar part del CNIAC és una responsabilitat i un compromís molt important. Pels que sou nous heu de saber que el CNIAC és un òrgan participatiu i consultiu. És un espai de trobada i participació dels infants i els adolescents de Catalunya, on poden reflexionar, opinar i fer propostes sobre aquells temes que els afecten.
En aquest espai els infants i adolescents expressen els seus desitjos, demandes, propostes, projectes, retrets o crítiques als polítics per tal de fer un país millor per a tothom. Interessant veritat? De seguida hem tingut voluntaris que volien presentar-se aquest càrrec. La Desiré , el Yasser i la Martina han exposat perquè volen participar en aquest òrgan i tot seguit hem passat a fer les votacions. Voleu saber qui serà el/el nostre representant? Doncs és la Martina. La Martina ha sigut la que ha obtingut més vots, així que ella serà la que ens representarà a tots. Felicitada Martina!

El secretari omplint l'acta de la reuni
Vinga nois que el temps ens estreny ... Passem el següent punt.
El punt següent és parlar sobre el programa de Convivència i ús responsable en l'espai públic. La Laia ens ha explicat quins dies i quines classes anirem a presentar el programa. Ja tenim el calendari ple per anar a cada un dels nostres centres. També ens ha explicat com estan anant les gravacions pel vídeo que estan fent els nois/es de l'EJI. Fins i tot hem pogut veure una escena del vídeo! No us podem donar molta informació però el vídeo promet.
També hem dedicat una estona a parlar de com farem la presentació a les escoles i instituts. Com que tenim molts centres que fem la presentació amb l'alumnat de l'ESO la Laia ens ha preparat un joc per poder presentar als nostres companys de classe. 

Així que hem fet un Kahoot per poder veure les nostres habilitats i els nostres coneixements sobre la convivència i l'ús responsable en els espais públics. Aquest ha sigut un moment molt distés dins de la reunió.

Hem pogut comprovar que seguim força bé les recomanacions cíviques per compartir l'espai i ser respectuosos amb tothom. També ens ha anat molt bé fer el joc per millorar i canviar algun aspecte, i afegir noves preguntes que hem formulat entre tots.Per últim hem dedicat el torn de precs i preguntes.Ja hem arribat al final nois/es Felicitats a tots /es per l'atenció, la participació i les ganes que heu posat durant tota la reunió!Està clar, que tenim un gran Consell de participació i a dia d'avui és un goig veure la implicació de tothom!
Ens veiem el dissabte dia 30 de març i ens retrobem per la reunió del dia 10 d'abril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada