VISITA I INFORMACIÓ DEL BANC DE SANG DEL PLA D'URGELL 

Avui ha vingut el banc de sang del pla d'Urgell per donar-nos una formació sobre tot el relacionat amb la donació de sang. Com que som col·laboradors, avui han vingut al nostre espai per compartir tot el que estem fent per la marató i rebre una bona formació per aclarir dubtes i fer preguntes. Per fer tot això ha vingut l'Albert Bovet.



L'Albert i tot el grup de l'EJI 

L'Albert ens ha explicat que hi ha molts tipus de bancs: el banc de llet, el de teixits, els donants de medul·la i el de sang entre d'altres. També ens ha explicat el recorregut que fa la sang un cop feta la donació. 
Un cop un donant ha donat la sang comença un procés de fraccionament per separar la sang en tres parts que aniran en tres bosses diferents: els globus vermells, les plaquetes i el plasma.
Nosaltres sabem que és molt important donar sang i l'Albert ens ha aclarit dubtes i curiositats sobre la donació.
El primer ha fer en una donació és ompluir un formulari amb les teves dades i aspectes mèdics.



Descobrint i fent preguntes


Sabíeu que podem donar sang des dels 18 fins als 70 anys?

Les dones poden donar sang 3 cops l'any i els homes fins a 4 vegades. La donació de sang no és igual per a les dones que pels homes. Les dones poden donar sang com a màxim tres vegades perquè tenen uns nivells d'hemoglobina més baixos que els homes i tenen la menstruació durant el període fèrtil. Un altre punt important a tenir en compte a l'hora de donar sang és que hem de passar més de 50 kg.
Entre tots vam parlar dels diferents grups sanguinis. L'Albert ens va comentar que el 0- (0 negatiu) és el donant universal. Només pot rebre sang del seu grup però pot donar-ne a tots els altres. Per aquest motiu és un grup molt especial i de molta importància. La donació de sang és molt important i necessària en accidents, incompatibilitats entre la mare i el nadó o malalties relacionades amb la sang. 


Una altre informació que desconeixiem és....

Sabeu quantes donacions es necessiten al dia per cobrir les demandes de Catalunya?

Entre 800 i 1000 donacions de sang són necessàries diàriament per cobrir les necessitats dels hospitals.
Hem aclarit molts dubtes i hem après conceptes nous. Des d'aquí us animem a tots els que per edat ja pugueu a fer una donació de sang. És un acte solidari, necessari I que només et representa 15 minuts.!!
Per últim després d'acomiadar-nos de l'Albert vam gaudir de jocs en rotllana.
Joc del Samurai

Comentaris

Entrades populars