PER FIRA COL·LABOREM AMB L'ASSOCIACIÓ DE DONANTS DE SANG DEL PLA D'URGELL !! 

Aquest cap de setmana, i coincidint amb la fira de Sant Josep de Mollerussa, joves de l'EJI i  del Centre Obert, hem col·laborat amb l'Associació de Donants de Sang del Pla d'Urgell en una jornada en la que a Mollerussa vam tenir l'autobús de donacions. 


Els herois de la sang amb els seus acompanyants i les persones de l'Associació del Banc de Sang del Pla d'Urgell


La nostra col·laboració va consistir en repartir informació sobre la donació de sang i informar de la presència de l'autobús a les persones que passejaven per la fira. A més, els herois de la sang es van mostrar molt divertits amb els més petits i més d'un es va poder fer una foto amb ells !  


Els herois de la sang voltant per la fira de Mollerussa.  

Vam passar una bona estona i estem molt contents i contentes d'haver pogut col·laborar en aquesta causa ! Esperem que la nostra tasca hagi tingut els seus fruits !

TREBALLEM PER UNICEF.... 

El dilluns a l'EJI, i com a part del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa, vam estar treballant a partir d'un encàrrec que ens van realitzar des d'UNICEF.  Si us en recordeu, un grup de 4 persones del consell van participar, al mes de novembre, al IV Encuentro Estatal de Consejos de Participación Infantil y Adolescente celebrat a Santander. En aquesta trobada, es van treballar alguns dels drets que tenim com a infants i adolescents. Doncs be, els que se'ns ha demanat és que a partir de les conclusions i reflexions realitzades a Santander, treballem el dret a l'educació. 


Visualitzant el vídeo sobre l'educació a Siria. 
A partir d'uns vídeos realitzats per UNICEF sobre l'educació i el món escolar a Siria i Bangladesh, vam respondre a la pregunta: "per que és important l'educació per a la vida?", donant molts punts de vista i moltes idees. 


Idees que van sorgir a partir dels vídeos 

Com podeu veure a la imatge de dalt, l'educació a més de ser important per aprendre, és important per sentir-nos alegres, important per a les nostres relacions i per tenir amics i amigues, per aconseguir la igualtat de condicions. Com es va dir entre tots i totes, "l'educació fomenta la imaginació, s'ha de començar des de petit per tal de tenir una bona base". L'educació pot ser a més, una via de sortida de la pobresa en aquells paisos menys desenvolupats. Per tant, no hem d'oblidar la importància de l'educació per a tots i totes els infants i joves. 



Un dels grups treballant per l'educació
Un cop feta aquesta pluja d'idees, ens vam dividir amb dos grups i vam treballar a partir de la memòria del IV Encuentro Estatal de Consejos de Participación Infantil y Adolescentes. Ens vam centrar en
el punt que tracta l'educació i on es treballen punts forts, punts febles i propostes de millora en relació al sistema educatiu actual. A les idees que ja recull la memòria, vam poder afegir-hi alguna més, doncs vam reflexionar i vam aportar idees que no estaven recollides. Ara ens queda acabar de treballar-ho per tal de poder enviar unes grans propostes. 

Per finalitzar, vam jugar al STOP. Aprofitant el bon temps i que cada vegada es fa de nit més tard, vam sortir al pati i totes i tots vam passar una molt bona estona junts. La setmana que ve més !


... I CONTINUEM AMB LA LÍNIA DEL TEMPS. 

El dimarts  vam realitzar dues activitats. En la primera, vam començar a treballar l'audiència que tindrem amb l'Alcalde, el Sr. Marc Solsona, al mes d'abril. Vam treballar aquelles informacions i demandes que hem de compartir aquell dia i que com a joves de la ciutat de Mollerussa ens preocupen. Les propostes es consensuaran entre totes les persones que formem part del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa. 


A la segona part, vam continuar amb la línia del temps. Desprès de finalitzar amb el disseny de la línia, vam començar a ubicar les imatges i a reflexionar sobre les diferents activitats que hem anat realitzant al llarg del curs. 




Vam començar amb aquelles activitats realitzades al setembre. Tot i que al principi ens va costar molt recordar les diferents activitats que vam fer i relacionar l'activitat amb les fotos, poc a poc vam anar fent memòria i vam anar recordant cada activitat i el que l'activitat ens va aportar. 
Durant el mes de setembre vam estar preparant la trobada realitzada a Santander a nivell estatal, on una de les activitats va ser la realització del "Parlamento Infantil Online" on vam connectar amb joves d'altres consells de participació adolescent i que també s'estaven preparant per a la seva participació al IV Encuentro de Santander. Va ser un primer pas en la relació que desprès, durant 4 dies, vam acabar de consolidar amb altres joves del país. 




La Georgi retallant les fotos per la línia del temps 

















Un cop tinguem finalitzada la fase de reflexió de les fotos , acabarem de muntar el calendari. Estigueu atents i atentes a les properes publicacions doncs podreu veure la nostra línia del temps acabada ! 



Comentaris

Entrades populars