TREBALLEM LA COMUNICACIÓ..... 

Aquesta setmana al grup de 1r ESO de l'EJI hem realitzat una dinàmica en la que hem treballat la comunicació dins del grup, una comunicació que no sempre es fàcil !! 





El Raouf recollint el text 


El primer que hem fet ha sigut buscar a sota de les nostres cadires un paper que ens donarà les pistes per la formació  dels grups.  A sota de cada cadira hem trobat un numero i hem hagut de buscar a totes les persones que tenien el mateix numero que nosaltres. Una vegada creats els grups, ens hem col·locat cada grup en fila i en forma de creu. Els quatre grups estàvem de cara i mirant-nos uns als altres. A cada grup, hem hagut d'escollir un/a representant i un secretari/a per portar a terme les següents tasques: transmetre i recollir un missatge. 




El Max llegint el text que havia de traspassar al seu grup 
El o la representant de cada grup, s'ha hagut de col·locar a darrere de la fila del grup contrari. El  o la secretaria, assentada amb una cadira en la part davantera de la fila del seu grup, era l'encarregada de recollir el missatge que el representant l'havia de traspassar. 


A continuació, la dinamitzadora ens ha repartit un text i a la de tres,  tots i totes els representants a la vegada, hem hagut de fer arribar el missatge al nostre grup. Us imagineu tantes persones cridant un missatge a la vegada ? Penseu que és fàcil per al secretari o la secretaria recollir-lo ?  

L'Aiman desesperant-se per moments ! 



La Martina intentant captar el missatge 
Què ens ha passat? Que con que tots i totes hem hagut de passar el missatge a la vegada, allò semblava impossible ! Hem hagut de  cridar, d'escoltar i posar molta atenció, hem necessitat  de l'ajuda dels nostres companys i companyes.... Semblava una tasca pràcticament impossible ! Desprès de 10 minuts hem compartit amb tot el grup el missatge que havíem recollit. I ens hem adonat que el 4 grups hem sigut capaços de transmetre i captar el missatge casi a la perfecció. 



El missatge, per cert, explicava el per què de la Celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que es celebra cada 8 de març en commemoració a la lluita de la dona per la seva participació plena i efectiva, i en igualtat de condicions, en la societat. 

Per finalitzar, i per continuar amb la proposta de les ultimes setmanes, on els participants proposen un joc per a cada sessió, 
hem realitzat el joc de les cadires, proposat per la Yasmin. Hem acabar la tarda divertint-nos i rient tots i totes junts ! 

Jugant al joc de les cadires 


 ... I LA COOPERACIÓ ! 

El dimarts, tot i que ho havíem donat per acabat, hem hagut de reprendre el treball de "Ara és demà" que ens van encarregar des del CNIAC i hem acabat de  tancar i plasmar les nostres reflexions i les nostres propostes. Així el Khalil podrà portar el document definitiu a la propera assemblea. 

L'Alexander fent de secretari en la recollida de les idees 

A les nostres reflexions en relació als deures, els exàmens i la figura del professor, hem afegit alternatives, com per exemple, el treball per projectes en comptes de la realització d'examens. Aquest treball per projectes ens proporcionaria un aprenentatge més acurat, a més d'haver de treballar amb grup i per tant adquirir habilitats com la cooperació, el treball en equip, l'autosuficiència.... 

Aquesta i altres propostes seran traslladades al Consell Escolar de Catalunya a traves del CNIAC  i esperem que arribin a tenir-les en compte. Ens ha agradat molt tenir aquest espai de reflexió i la possibilitat de compartir les nostres idees i propostes amb companys i companyes de diferents centres educatius. 


Comencem amb la dinàmica..... 
Un cop, ara sí, finalitzat el treball, hem realitzat la dinàmica de les cadires cooperatives. Tot i que no hem sigut gaires, ens ha costat acabar la dinàmica i acabar tots i totes pujades a una sola cadira. Per tal d'aconseguir-ho, hem hagut de cooperar molt, de parlar i decidir com ens havíem de col·locar entre tots i totes i hem hagut de treballar la confiança, doncs cada un de nosaltres s'ha agafat a un company o companya que ens havia de sostenir per tal de no caure. 

Un cop aconseguit, ens hem sentit satisfets i molt orgullosos i orgulloses! 

Ara sí... tots i totes damunt de la cadira ! 



Comentaris

Entrades populars