ANEM DE VISITA A LA CASA DE L’ANTONIETA
I LA MONTSERRAT
Avui com cada
dimarts ens hem trobat amb el grup "Investiguem la història de
Mollerussa" i amb el grup del casal Municipal de la gent gran, els nostres
companys/es del programa intergeneracional.
La sra Montserrat i la sra Teresa. |
Doncs avui ho farem a
casa la Montserrat i l'Antonieta. Voleu venir i veure tot el què fem?
La Montserrat i
l'Antonieta ens obren les portes de casa seva amb una gran benvinguda. Fa un
dia preciós amb un sol calorós i la Montserrat i l'Antonieta ens han obert
l'espai del pati perquè puguem gaudir de l'entorn tot elaborant el sabó i les
receptes. De seguida ens hem dividit en tres grups i després de recordar els
ingredients de cada producte ens hem posat a treballar.
El Salah, el Josep i la Teresa preparant torrades de Santa Teresa. |
El grup de les
Torrades de Santa Teresa comencen a batre els ous.
Submergim el pa. |
La Iris i l'Ariadna a la cuina. |
L'Antonieta ens
comenta que com més sec millor. Tot seguit submergim la llesca amb l'ou i
després amb la llet. Un cop l'oli és ben calent passem a fregir les torrades.
Sentiu quina bona olor?
Fregint les torrades. |
Aquesta olor ens obra a tots i totes la gana!! Quan estan
torrades les traiem del foc i les ensucrem per les dues bandes.
Un cop fora del
foc les posem amb elegància a punt per servir a la taula.
Fan goig oi? Qui
s'apunta a tastar-les?
Torrades de Santa Teresa ben ensucrades. |
La Rosa ens ensenya a fer boles de coco els ingredients
són damunt la taula: 3 ous,1 vas de sucre i 500gr de coco ratllat.
La Teresa i el Salah preparen les boles de coco. |
Deixeu lloc
que ningú prengui mal ... La maniobra del forn la deixem per les mestresses de
la casa, així evitem qualsevol perill.
Boletes de coco al punt! |
Mentre s'estan
elaborant les receptes a l'altra punta del patí un altre grup està realitzant
el sabó. Amb l'elaboració del sabó necessitem ¾ de litre d'aigua, ¾ de litre
d'oli usat per reciclar i 125 grams de sosa càustica. Fem la barreja vigilant
espacialment amb la sosa càustica. Molt important: molta precaució amb la sosa
càustica, no volem que ningú prengui mal. Hem de vigilar molt amb el contacte
amb la pell.
Tots els ingredients apunt per fer el sabó. |
SOBRETOT molta prudència. Un cop la barreja està feta, ja està fet el sabó? Nooooo ara toca tenir paciència. Hem de remenar durant 45 minuts i després deixar-la reposar 12 hores. Qui comença?
La Mireia segueix remenant. |
Després de passar
tots/es per tots els grups ha arribat l'hora del berenar.
La taula fa molt de goig, les dues amfitriones cuiden tots els detalls. Heu vist quins tovallons més encertats per un dia de festa? Sense perdre ni un segon ens posem a berenar tot parlant i recordant anècdotes de setmana santa.
És hora de berenar! |
La taula fa molt de goig, les dues amfitriones cuiden tots els detalls. Heu vist quins tovallons més encertats per un dia de festa? Sense perdre ni un segon ens posem a berenar tot parlant i recordant anècdotes de setmana santa.
Ho provem tot! |
El Joan ens explica que ja
recorda la frase que deien a la porta de l'església quan picaven amb el palmó
el dia de rams tot recordant com deixaven ben xafat el palmó per la part de
baix. Voleu saber la frase que deien? Pareu atenció:
"Obriu, obriu
que volem entrar, les claus de l'església
les guarda el capellà!"
Mentre parlem i
gaudim del berenar, hem anat provant tot el què hi ha a la taula. Les torrades
de Santa Teresa han sigut un èxit, estaven boníssimes, de les boles de coco
n'hem salvat un parell que la Iris i la Blanca guarden per deixar-les tastar als
de casa seva. Per acabar fem la foto de grup. Aquesta vegada els més grans a
davant i els més joves darrere.
L'equip d'investiguem la història de Mollerussa. |
Mentre somriem sabem que tot el què ens
emportem d'aquesta activitat és molt més que dues receptes i l'elaboració del
sabó. Ens emportem un recull de bones sensacions que totes queden a casa de
l'Antonieta i la Montserrat, la meitat de les sensacions es queden aquí i
l'altra meitat ens les emportem posades.
Gràcies a l'Antonieta i la Montserrat per fer-ho possible.
Gràcies a l'Antonieta i la Montserrat per fer-ho possible.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada