ANEM DE VISITA A LA CASA DE L’ANTONIETA I LA MONTSERRAT 

Avui com cada dimarts ens hem trobat amb el grup "Investiguem la història de Mollerussa" i amb el grup del casal Municipal de la gent gran, els nostres companys/es del programa intergeneracional.

La sra Montserrat i la sra Teresa. 
Avui és un dia especial, estem convidats a casa l'Antonieta i la Montserrat per fer sabó, torrades de Santa Teresa i boles de coco. Recordeu que a l'última trobada vam preparar la recepta de les torrades de Santa Teresa i l'elaboració del sabó? 

Doncs avui ho farem a casa la Montserrat i l'Antonieta. Voleu venir i veure tot el què fem?

La Montserrat i l'Antonieta ens obren les portes de casa seva amb una gran benvinguda. Fa un dia preciós amb un sol calorós i la Montserrat i l'Antonieta ens han obert l'espai del pati perquè puguem gaudir de l'entorn tot elaborant el sabó i les receptes. De seguida ens hem dividit en tres grups i després de recordar els ingredients de cada producte ens hem posat a treballar.

El Salah, el Josep i la Teresa preparant torrades de Santa Teresa.

El grup de les Torrades de Santa Teresa comencen a batre els ous.
Submergim el pa.

La Iris ja bat els ous moltes vegades a casa ajudant a la mare. Molt bé Iris bon ritme. En un altre vol l'Ariadna posa 4 vasos de llet amb l'atenció de l'Antonieta que és la que organitza la cuina.

La Iris i l'Ariadna a la cuina. 
El pa és sec i està tallat a rodanxes.
L'Antonieta ens comenta que com més sec millor. Tot seguit submergim la llesca amb l'ou i després amb la llet. Un cop l'oli és ben calent passem a fregir les torrades. 

Sentiu quina bona olor? 
Fregint les torrades. 
Aquesta olor ens obra a tots i totes la gana!! Quan estan torrades les traiem del foc i les ensucrem per les dues bandes.
Un cop fora del foc les posem amb elegància a punt per servir a la taula. 
Fan goig oi? Qui s'apunta a tastar-les?


Torrades de Santa Teresa ben ensucrades.
Paral·lelament a la nostra feina el grup de les boles de coco s'han instal·lat a la taula del pati. Estem en un lloc fantàstic.


La Rosa ens ensenya a fer boles de coco els ingredients són damunt la taula: 3 ous,1 vas de sucre i 500gr  de coco ratllat.

La Teresa i el Salah preparen
les boles de coco.
Fem la barreja en un vol. El Benjamin i el Salà són els que posen els ingredients. Els ous estan a punt de neu i el Benjamin tira el vas de sucre i el coco fins que queda espès. Ara el més divertit és fer les boles rodonetes. Mentre anem treballant artesanalment, la Montserrat ha posat el forn a 180 graus i un cop estan totes les boles de coco a la safata les posem el forn. En 10 minuts ja estan rossos i és el moment de treure'ls del forn. Alerta que la safata crema... 

Deixeu lloc que ningú prengui mal ... La maniobra del forn la deixem per les mestresses de la casa, així evitem qualsevol perill.

Boletes de coco al punt!
Mentre s'estan elaborant les receptes a l'altra punta del patí un altre grup està realitzant el sabó. Amb l'elaboració del sabó necessitem ¾ de litre d'aigua, ¾ de litre d'oli usat per reciclar i 125 grams de sosa càustica. Fem la barreja vigilant espacialment amb la sosa càustica. Molt important: molta precaució amb la sosa càustica, no volem que ningú prengui mal. Hem de vigilar molt amb el contacte amb la pell.

Tots els ingredients apunt per fer el sabó. 



SOBRETOT molta prudència. Un cop la barreja està feta, ja està fet el sabó? Nooooo ara toca tenir paciència. Hem de remenar durant 45 minuts i després deixar-la reposar 12 hores. Qui comença?
La Mireia segueix remenant. 
La clau d'aquest moment és remenar sempre en la mateixa direcció. Un darrera l'altre anem passant pel sabó i remenant.

Després de passar tots/es per tots els grups ha arribat l'hora del berenar. 

És hora de berenar!


La taula fa molt de goig, les dues amfitriones cuiden tots els detalls. Heu vist quins tovallons més encertats per un dia de festa? Sense perdre ni un segon ens posem a berenar tot parlant i recordant anècdotes de setmana santa.

Ho provem tot! 

El Joan ens explica que ja recorda la frase que deien a la porta de l'església quan picaven amb el palmó el dia de rams tot recordant com deixaven ben xafat el palmó per la part de baix. Voleu saber la frase que deien? Pareu atenció:

"Obriu, obriu 
que volem entrar, les claus de l'església 
les guarda el capellà!"

Mentre parlem i gaudim del berenar, hem anat provant tot el què hi ha a la taula. Les torrades de Santa Teresa han sigut un èxit, estaven boníssimes, de les boles de coco n'hem salvat un parell que la Iris i la Blanca guarden per deixar-les tastar als de casa seva. Per acabar fem la foto de grup. Aquesta vegada els més grans a davant i els més joves darrere.

L'equip d'investiguem la història de Mollerussa. 

Mentre somriem sabem que tot el què ens emportem d'aquesta activitat és molt més que dues receptes i l'elaboració del sabó. Ens emportem un recull de bones sensacions que totes queden a casa de l'Antonieta i la Montserrat, la meitat de les sensacions es queden aquí i l'altra meitat ens les emportem posades. 

Gràcies a l'Antonieta i la Montserrat per fer-ho possible.

Comentaris

Entrades populars