PARTICIPACIÓ A L'ÀGORA JOVE: TROBADA ORGANITZADA PEL CONSELL NACIONAL DE JOVENTUT

Bon dia, avui us escrivim per explicar-vos l'emocionant cap de setmana que hem tingut participant a l'Àgora Jove, la trobada anual que organitza el Consell nacional de la Joventut de Catalunya destinada a membres que formen part d'entitats juvenils de tota Catalunya. Aquest any, la temàtica ha estat la participació infantil i juvenil i s'ha celebrat al poble del Masnou. Des de l'organització ens han convidat a exposar la nostra experiència de l'Espai Jove Intercultural i el Consell de Participació Adolescent de la nostra ciutat. 


Els nois i noies de l'Espai Jove al debat inaugural

Vam començar ben d'hora ben d'hora amb la conferència/ debat inaugural, conduïda per l'Anna Novella, referent en termes de participació infantil i la Mariona Ferré, sociòloga i politòloga referent en participació juvenil. Allà ens vam plantejar les qüestions sobre reduïr l'edat de votació als 16 o 14 anys, ja que si amb 14 anys tens dret a tenir una arma de foc per què no pots tenir dret a votar? També van sortir idees molt interessants com que no som res ni ningú si no participem, la participació és multidimensional, única i intransferible. I que el món adult ha de tenir menys incidència per parlar de participació, han de ser els infants i adolesenents els que plantegin com volen participar i què entenen per participació.


Els conductors i moderadors del debat

Durant la tarda de dissabte va ser el torn d'exposar el nostre projecte als altres participants a la trobada, on vam ser nosaltres (els adolescents) els que vam portar tota l'exposició i els que vam respondre totes les preguntes de les persones que ens van escoltar. Vam passar moments de nervis i emoció, però quan vam acabar vam sentir una gran satisfacció per la feina ben feta. En les exposicions d'experiències també vam poder veure altres projectes com el Consell Infantil de Figueres, l'Efecte Jove i l'Àmbit de Participació Infantil i Juvenil de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Tot plegat, va ser una experiència molt enriquidora i ens vam poder empapar de projectes i vam compartir les idees del que entenem per participació. A més a més en totes les activitats hi vam participar adults i infants al mateix nivell i va ser molt i tots en vam aprendre de tots. 


Presentant el nostre projecte als participants de la trobada


El Dani fent dinàmiques de participació
La Paola fent activitats
















Com que allà hi hem passat tot el cap de setmana hi ha hagut molts moments de convivència i cooperació que han enfortit els nostres llaços d'amistat i hem viscut molt bons moments com a equip com podeu veure a les fotos. 


Dinant amb les companyes de Minyons Escoltes


Jugant a cartes i xerrant a l'habitació desprès de sopar


Jugant a futbol durant les estones lliures


Foto de grup fora de l'alberg, mireu quin edifici més bonic! 

 Durant el matí de diumenge va ser el moment de fer tallers vivencials, alguns de noslatres vam fer el taller de teatre de l'oprimit on vam aprendre a dinàmiques i situacions on podem aplicar aquesta tècnica teatral i fins i tot vam acabar fent petites peces teatrals per treballar temàtiques com el bulling o la violència. L'altra part de grup van realitzar el taller sobre noves formes de participació i dinamització de grups, tot això de forma vivencial i mitjançant dinàmiques i jocs passant-nos-ho d'allò més bé. 

Per tancar la trobada, vam exposar una sèrie de conclusions extretes de tot el treball fet durant el cap de setmana com: Treballar per reduïr l'edat de votació com a mínim fins als 16 anys i Vetllar perquè els espais de participació estiguin autogestionats i governats per infants i adolescents i siguin ells els protagonistes de la seva participació. Tot plegat una experiència molt enriquidora a nivell personal i professional. 


Foto de grup! 


Comentaris

Entrades populars