EL CONSELL DE PARTICIPACIÓ ADOLESCENT DE MOLLERUSSA HA ESTAT PRESENT A L'ACTE DE LLIURAMENT DEL RECONEIXEMENTinfància17.

Ha estat aquest passat dissabte dia 7 d'abril, i concretament a la Casa del mar de Barcelona. Allí els 2 membres del Consell de Participació Adoelscent de Mollerussa, que ens representen al Consell Nacional d'Infants i Adolescents CNIAC, la Martina Nabau i el Dani Manole, van estar participant de totes les activitats que es van dur a terme en aquest acte.
Els nois i noies del CNIAC que van assistir a l'acte amb la Lourdes Gaitán

El moment més emotiu va ser l'entrega del RECONEIXEMENTinfància17 a la Dra. Lourdes Gaitán Muñoz, Dra en Sociologia i Treballadora Social, qui sempre a estat defensant el paper de la infància  com a una ciutadania activa, tot defensant que cal reconèixer els drets dels infants, doncs de tenir-los ja fa anys que els tenen.


La Dra Lourdes Gaitán, va realitzar una ponència al voltant de la participació dels infants i adolescents com a ciutadans de plé dret, on es van destacar idees com ara, la que planteja la declaració de Moscou:
El Dani i la Martina amb la Dra. Lourdes Gaitán
- Que a qualsevol edat els infants tenen les mateixes llibertats i drets que les persones adultes.
-Que tots els infants tenen el dret a participar en la redacció de les normes que regulen la seva vida i les seves capacitats.

O que tal i com diu Janusz Korczak, hem de tenir respecte envers la ignorància de la infància, respecte per la seva laboriosa recerca del saber, respecte pels minuts del temps present, o respecte per les misterioses ensopegades del dur treball que suposa crèixer.


La Jordina amb la Roser, l'Àlvaro, la Júlia, el Jordi, la Meri el Carlos.
A més d'aquest reconeixement, l'acte que va estar organitzat de forma íntegra i molt excel·lentment pel CNIAC, es va realitzar una taula rodona sobre la participació dels infants i adolecents. molt ben conduida per la Jordina Rodríguez, presidenta del CNIAC i on els nois i noies van estar parlant sobre la importància de la participació real, que no hem de distingir en funció de les edats dels infants, sinó que tots tenen dret a opiniar, decidir i executar les seves idees. També es va incidir en la importància de poder participar en els diferents sistemes dels que formen part com ara l'escola, la família,  o la ciutat.


Van tacar l'acte dues noies que formen part del CNIAC la Jara Egea i Ariadna Vergés, les quals van ressaltar les principals idees que van sorgir al llarg de l'acte.


Finalment, els infants i adolescents assistents a l'acte van aprofitar l'acte, i en aquest cas per la tarda,  per continuar treballant i anar avançant amb els diferents objectius que el CNIAC es va marcant.

Un acte perfecte, necesari i del que ja n'esperem la propera edició!!!

Comentaris

Entrades populars