ACTIVITAT INTERGENERACIONAL:


CONCURS TERTÚLIA SOBRE LA QUARESMA


Aquest dimarts ens hem tornat a trobar amb el grup “Vivint a Mollerussa” i el grup del casal  portant a terme una de les nostres trobades intergenercioanals.

Grup intergeneracional


El Gerard ens ha explicat la proposta que tenim de l’associació Banc de sang on ja hem col·laborat altres vegades.
L’associació de Banc de sang  ens ha demanat la nostre col·laboració pel dissabte 17 de març a la tarda. De tots els que érem allí tots ens hem apuntat. Ja us anirem explicant en què es concreta tot.

La resta de la  tarda hem realitzat un concurs.
Si, ho sentiu  bé! 
Hem fet un concurs estil televisió  que ens ha permès demostrar tot el què sabem sobre la Quaresma.


Els nostres equips


Per realitzar el concurs en  hem  separat per grups; el grup dels Animals , el grup dels Simpsons i el grup dels Pares de família. Tots els grups estaven ben equilibrats entre joves i no tant joves. 

Les preguntes del concurs tenien dos models: el model cooperatiu on podia intervenir tothom i el model d’equip on hi paticipava tot l'equip. 
Durant el concurs és molt important saber  treballar en equip, tenir la informació correcta i ser el més ràpid possible  per  poder aconseguir el punt.
Ha sigut una tarda molt dinàmica hi hem aprés moltes coses.  Al final hem tingut temps per  fer tertúlia i veure i recordar com es vivia la Quaresma temps enrere aquí a Mollerussa.


La Maimuna participant del concurs


Us deixo un tastet del què hem fet...
Sabeu d’on prové la paraula “mona”?

De la paraula “Muna”: en àrab antic, vol dir regal o provisió de la boca .Es tracta d’una  espècie de  coques on hi havia un ou dur i altres productes agrícoles.

Què la sabíeu aquesta?

 I aquesta? 

On s’anaven a coure les mones antigament?




Ràpid  amb la resposta que és una pregunta d’equip i la velocitat en aixecar la mà és important per ser els primers a participar!!

-Doncs a les pastisseries i forns de pa del poble!

Què us sembla ?

La sabíeu?



Nosaltres hem tingut la sort de compartir amb la nostre gent gran com es vivia la Quaresma antigament i ens han explicat  moltes de les anècdotes de com es vivia  a Mollerussa.
Uf!! De nou hem aprés molt i hem compartit una tarda molt divertida on hem fet anar la memòria  i hem  fet un bon treball intergeneracional  que com sempre ens ha beneficiat a tots.

Comentaris

Entrades populars