dijous, 14 de gener del 2016

LA XARXA

Dimarts, amb el grup "Investiguem la història de Mollerussa", vam realitzar la dinàmica "La xarxa". 
Quan van arribar els nois i noies es van trobar a damunt de la bústia de l'EJI un sobre. Quan el van obrir, hi van trobar la primera pista, que deia que havien de buscar sota les cadires un paper que havien d'emplenar i deixar a la bústia. A més a més, un dels nois tenia un altre missatge sota la cadira: la pista número 2! però abans de llegir-la havia d'esperar que tot el grup hagués complert el primer pas.




I, què deia la segona pista? Doncs on buscar la tercera... a la taquilla EJI! Allí, per sorpresa del grup, a part de trobar la pista també hi van trobar un cabdell de llana, que fins que no van llegir la pista no sabien quin ús li donarien. 




El missatge era clar: primer de tot havien de seure en rotllana, i la persona que tenia el cabdell se l'havia de lligar al dit, i tot dient la qualitat positiva que havien escrit al paper, li havia de llençar a un altre company, i així successivament fins formar la xarxa.

Vam reflexionar què significava ser una xarxa, i com cada membre d'aquesta té el seu paper. I què ens aporta la xarxa? Els nois i noies van comentar que amistat, cooperació, sentiment de pertànyer al grup, cohesió...






Una vegada fetes les reflexions, calia desfer la xarxa que havíem creat, i el procediment va ser el mateix, però aquest cop vam compartir amb el grup una qualitat negativa. 
Finalment, vam compartir com ens havíem sentit construint la nostra, la xarxa de l'EJI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada