divendres, 20 de novembre del 2015

MOLLERUSSA CELEBRA EL DIA UNIVERSAL DELS INFANTS I EL 26è ANIVERSARI DE LA CONVENCIÓ DELS DRETS DELS INFANTS


En motiu del Dia Universal dels infants, i celebrant el 26è aniversari de la Convenció dels drets dels infants, Mollerussa, en el marc de les activitats organitzades, ha presentat “La càpsula del temps”.


 Els nois i noies de l’Espai Jove Intercultural juntament amb els infants del Centre d’Iniciatives Socioeducatives La Banqueta van fer la presentació de la càpsula del temps en forma de coet, on van dipositar els seus desitjos i compromisos per al món que volen. 
Aquests desitjos i compromisos estan emmarcats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i els Drets dels Infants. 




El recull de desitjos i compromisos estan enfocats a acabar amb la pobresa, acabar amb la fam al món, per la pau i la justícia, perquè tothom pugui tenir una bona salut, per aconseguir una educació de qualitat, per la igualtat de gènere, per l’ús de les energies renovables, pel treball digne i el creixement, pel consum responsable, i per les accions sobre el clima i el canvi climàtic.




La càpsula del temps serà tancada i guardada en un espai segur de la nostra ciutat, i serà oberta l’any 2030, on ens retrobarem per comprovar que aquests desitjos s’hagin complert.




A més a més en l’acte, es va comptar amb la presència de Kelin Anaya, membre del Consell municipal d’adolescents de Mollerussa, que es gestiona a través de l’Espai Jove Intercultural, i membre representant de la Comissió Permanent del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya. La Kelin va ressaltar la importància del treball que es realitza des dels Consells municipals i territorials per donar veu als infants i joves; i va llegir el Manifest que han elaborat des del CNIAC.


L'acte va estar cobert per Mollerussa Televisió. En finalitzar es va entrevistar a l'educadora de l'Espai Jove Intercultural, Sílvia Balasch, i a la membre del Consell d'adolescents de Mollerussa i membre del CNIAC, Kelin Anaya.




En consonància amb aquesta activitat, des de l’Espai Jove Intercultural també s’ha treballat propostes per a la propera sessió de Parlament Infantil Online que tindrà lloc el dimarts 24 de novembre, que seran presentades per Unicef durant la Cimera de París sobre el canvi climàtic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada