ÚLTIM DIA DE BALL DE BASTONS A L'ARREU

Avui com cada dilluns ens hem trobat el grup de joves "vivint Mollerussa. De nou, ens hem dirigit a l'Arreu per fer l'últim assaig del ball abans del 27 d'Abril que és quan es farà la trobada bastonera a Mollerussa.

Parlant sobre l'actuació del 27 d'abril
La Núria ens informa  que si deixem el llistó ben alt el dia 27 d'abril, estem convidats a Barbarà del Vallès el dilluns 29 a la I trobada d'instituts de Catalunya. Carai! Aquesta oportunitat ens motiva molt. Qui voldria venir a la trobada de Barbarà del Vallès? Hi ha una allau de mans alçades. Tothom està engrescat a poder fer la sortida. Entre tots agafem el compromís de treballar fort perquè les danses estiguin a punt. Vinga nois/es mans alçades..... Diem que si? Doncs endavant.

De camí cap a l'Arreu anem fent plans sobre la possible trobada a Barberà del Vallès. Sabem que estarà ple de joves com nosaltres i tot i que no sabem el nivell de les altres colles, ens sentim molt capaços de fer una bona actuació.

Quan arribem el Manel ja ens està esperant amb música de les danses. Ràpidament tots ens equipem.

Posant-nos els camals
Entre tots ja se'ns veu molta agilitat a l'hora de posar els camals. El Manel ens explica que avui treballarem els dos balls que farem el 27 d'Abril a la nostra ciutat. Hem de perfilar tots els detalls perquè quedi perfecte.
Recordant els balls
El Manel fa un repàs de tot el que és important reforçant les coses que en l'últim assaig no van anar prou bé i comencem els balls. Tothom té la seva parella? Bastons a l'esquena, peus junts.....
Comencem el ball directament amb la música. Sabem que el dia de l'actuació tindrem les gralles que ens acompanyaran . Avui ens hem organitzat una mica diferent , un company del grup ens va marcant els canvis dels passos i això ens facilita que no hi hagi errors. Dins el món bastoner seria com el cap de colla ,el ballador que porta la direcció i la responsabilitat de la colla.

Decidint el cap de colla
Sentim el so dels bastons, els picarols i la música. Cada vegada estem més atents a les posicions i als canvis de parella. Força bé colla! Tornem-hi. 
Fem el ball de Mollerussa sense cap complicació i seguidament el ball de l'Esquerrana. Durant el ball de l'Esquerrana ens centrem a realitzar molt bé el sotacames. El sotacames és un pas del ball que consisteix a fer picar els bastons, fent-los passar per sota una cama. Fantàstic, molt bona coordinació entre tots.

Comentant el ball de l'Esquerrana
Un altre punt que treballem són els salts. En els salts els balladors salten per picar a l'aire amb un altre ballador i els cops a terra amb els bastons han d'anar amb la música. Molt bé colla! Alerta en picar massa fort. És important trobar el punt just per no fer-nos mal.

L'assaig va molt bé. El Manel ens felicita pel resultat de l'assaig. Els dos balls estan a punt per sortir a la plaça. Felicitats nois/es ens veiem el dia 27 d'abril!

Comentaris

Entrades populars