11ª TARDA BASTONERA AMB EL CASAL POPULAR L'ARREU I Iª TROBADA D'INSTITUTS BASTONERS DE CATALUNYA 


EJI - Vivim Mollerussa.
Aquest cap de setmana l'Espai Jove Intercultural de Mollerussa ha tingut l'oportunitat de participar i formar part de la 11ª Tarda Bastonera que organitza el Casal Popular de l'Arreu a Mollerussa.




Aquest dissabte a Mollerussa va ser un dia molt ple de celebracions i actuacions en motiu de Sant Isidori, el patró de la nostra ciutat i també la celebració de la Verge de Montserrat, patrona de Catalunya. Les places i els carrers estaven plens de gent, petits i grans que també ens van acompanyar durant el nostre cercavila de Ball de Bastons. 

Carrers plens de colles bastoneres.

A més de la colla de l'EJI, també hi participaven infants de les escoles Ignasi Peraire i Les Arrels, els infants i adults de l'Arreu, la colla bastonera de Salou i de Barcelona. 
A cadascuna de les noves places, començant per la Plaça 1 d'Octubre, la Plaça Pla d'Urgell, la Plaça Major, la Plaça Manuel Bertrand i finalment la Plaça de l'Ajuntament cadascuna de les colles va realitzar els seus balls, i també alguns conjuntament com l'esquerrana. 

Ball de Mollerussa a la Plaça de l'Ajuntament. 
Va ser una tarda molt moguda i divertida, no només pels espectadors, també per totes les colles que hi participàvem, ja que érem molts gent unida per un mateix motiu, fer cultura i difondre-la! 

Colla Bastonera de l'EJI.

Parant taula per començar el sopar de bastoners/es.
La festa no va acabar aquí, el Casal Popular l'Arreu va organitzar un sopar, on tots i totes les participants hi estàvem invitades. Temps per relaxar-nos i gaudir d'una estona junts. 



Diumenge va ser el nostre dia de descans, ja que dilluns ens tornàvem a carregar les piles per participar a la Iª Trobada d'Instituts Bastoners de Catalunya a Barberà del Vallés, organitzada per la Coordinadora de ball de bastons de Catalunya. 

Benvinguda a la Plaça de la Vila de Barberà del Vallés.


A les 07:30h del matí amb un mini bus la mateixa colla bastonera de l'EJI es traslladava en direcció Barcelona, recordant la tarda i nit de dissabte i recordant els passos dels nostres balls. 

En arribar a Barberà del Vallés, ala Plaça de la Vila ens esperaven: alumnes de l'institut la Romànica, alumnes de l'institut Bernat Metge de Barcelona i també, alumnes de l'institut de La Garriga. 




Vam fer un esmorzar conjunt i vam començar amb les dinàmiques i jocs de coneixença entre els i les joves que hi participaven. 



El joc del pistoler, jocs de cooperació on hi havia un mínim de peus que havien de tocar al terra. Llançament d'espardenyes. 




I una vegada finalitzades aquestes dinàmiques, ens vam dividir per colles bastoneres i vam començar a assajar els balls de cadascuna ja que uns minuts més tard es faria l'actuació a la plaça de l'Ajuntament amb la presència de l'Alcaldesa i dels regidors, entre altres personalitats locals.

Totes les colles bastoneres davant de l'Ajuntament de Barberà del Vallés. 
Hi havien balls de tot tipus, des dels més clàssics, als concrets de cada població com també amb música actual! Veure a altres joves ballar ens va fer conscients de la importància i responsabilitat que tenim en seguir mantenint les tradicions i la cultura viva, sigui com sigui!


Recollida del detall.
Finalment, es va fer una entrega de detalls a tots/es les dinamitzadores de cada grup, agraint la participació a aquesta primera trobada tan especial i que s'ha fet possible entre tots/es. A més d'uns petits detalls per a tots/es les participants!




Junts vam anar fins a l'Institut La Romànica on vam fer una actuació de cloenda i vam gaudir d'un refrigeri. 


Ball de cloenda a l'Institut La Romànica


Una experiència diferent i molt atractiva! 
Segur que ho repetim!

Aquí podem veure un vídeo dels millors moments de la trobada:










Comentaris

Entrades populars