TROBADA AMB EL CONSELL DE PARTICIPACIÓ INFANTIL I ADOLESCENT DE LLEIDA


Tot el grup  sota  una de les la plaques que ens acrediten com a Ciutat Amiga de la Infància 


Avui ens hem trobat amb el Consell de Participació Infantil i Adolescent de Lleida  A les 10 h del matí puntualment ha arribat tot el grup de Lleida. Nosaltres ja els estàvem esperant a la parada d'autobusos. De l'autocar ha baixat una bona colla de nois i noies del consell, la majoria del Consell infantil de Lleida.

Arribada a Mollerussa
Després de saludar-nos tímidament hem anat cap al parc dels skaters per esmorzar. 

Realitzant l'activitat de coneixença

Allí hem fet una activitat per coneixe'ns una mica. Ens hem col·locat en cercle .
Fent la presentació
L'Òscar portava un cabdell de llana i un cop s'ha presentat ha passat el cabdell a una altre persona del grup, i aquest després de la seva presentació ha fet el mateix, així hem passat de l'Òscar a la Núria, de la Núria al Waleet, del Waleet, a la Desiré, després a la Jenifer, l'Anna, a l'Anastasia, el Joel, l'Eloi , l'Hugo, la Aya, l'Arnau, el Josep, l'Edgar, la Yuliana,  l’Eduardo, la Nayara, la Chaima, el Pep, el Bilal, la Paula, la Violeta, l'Àstrid, la Carla, la Tània, la Laia, i la Núria Què us sembla quina collada!
Aquí el gel ja s'ha trencat i hem començat a    crear vincles nous uns amb els altres.
Vinga nois i noies, anem a veure on treballa el nostre Consell de Participació Adolescent. A poc a poc i permetent relacionar-nos uns amb els altres hem anat cap al nostre espai.

A l'entrada de la nostra sala 
Quan hem arribat a la banqueta l'Òscar ens ha explicat com està distribuït l'espai i quina és la nostra sala. A l'entrada hem observat totes les fotografies que donen la benvinguda al nostre espai. El col·lectiu de Lleida ha pogut veure'ns i preguntar sobre les fotos i les persones, sobretot polítics que acompanyen als nostres representants en diferents actes que hem assistit i tot seguit hem entrat el nostre espai: Què us sembla? Aquesta és casa nostra! Benvinguts a l'Espai Jove Intercultural de Mollerussa!

Coneixent l'espai i fent l'activitat del globus
Waaaaaw! Aquesta ha sigut l'expressió dels nostres convidats. El Consell de Participació de Lleida els ha agradat molt veure tot el que tenim en el nostre espai. És ben cert que tenim un espai que és molt nostra i defineix molt bé tot el què fem i com ho fem! 
De cop s'han situat en el nostre món. 

Fent l'activitat per fer els grups de treball 
Sense esperar gaire hem fet grups a través d'un joc amb globus. A partir dels grups hem respost tres preguntes: Què és el Consell de Participació Adolescent (CPA)? Què esperem del CPA ?I per últim   propostes  de futur. 


Aquí en petit grup hem anat compartint i treballant per respondre les tres preguntes i un cop finalitzat el temps ho hem compartit tot amb el grup. Han sortit punts molt interessants, propostes molt engrescant que ens han agradat molt a tots i propostes molt bones que segurament no quedaran en un paper. Uf nois/es quin gran recull d'idees per poder portar a terme.

Compartint la dinàmica amb tot el conjunt
Després d'aquesta dinàmica ja hem passat a fer la presentació oficial dels nostres Consell de Participació Adolescent.

L'Hugo i el Josep fent la presentació
L'Hugo i el Josep han explicat tot el que fem en el nostre CPA. Molt bé Hugo i Josep heu fet una molt bona intervenció! Després el Pep i la Chaima han explicat com treballen a Lleida i també ens han passat un vídeo amb el recull de tots els seus reptes.

La Chaima fent la presentació del seu  Consell.

Felicitats per la Chaima que com a component del Consell adolescent ens ha sabut transmetre com us organitzeu. Som dos consells molt treballadors amb realitats diferents però moltes coses en comú. 


De cop hem mirat el rellotge. És hora de dinar. Tots cap al parc .Al parc hem pogut gaudir d'un sol radiant, un espai tranquil, pràcticament exclusiu per a nosaltres, hem dinat i hem compartit amb els companys coses dels nostres àpats. 

El Bilal i Waeel dinant
Hauríeu de veure quins menús portàvem tots per dinar: des d'uns plats increïbles de pasta ,a uns entrepans més que complets fins i tot de patates fregides....! No ús bé mooolta gana?

La Chaima, la Desiré i l'Anastasia al parc
Després de dinar hem dedicat una estona llarga a conversa, jugar a pilota, jugar a pin pon i gaudir del parc. El joc estrella ha sigut el tobogan. Aquí la unió dels dos consells ha sigut total.

 

Compartint el menjar entre tots/es
Els mòbils han quedat obsolets davant la diversió i el joc que ens anava unint un a un . En aquest moment la línia de l'edat s'ha perdut i ens hem sincronitzat grans i petits en un sol consell. 

Moments de convivència i diversió
De nou el temps ens ha mercat el canvi de l'activitat i hem aprofitat la última hora per anar per a les places del centre de la nostra ciutat i conèixer els llocs. De la ciutat hem pogut veure les places, els carrers i alguns dels edificis importants de Mollerussa com l'església i l'ajuntament. 

Descobrint les places de mollerussa 
Hem aprofitat per explicar el programa de convivència i ús responsable de l'espai públic davant mateix dels carrers i de les places; el mobiliari urbà, les fonts de la plaça, el pou de la plaça Manel Bertrant i aprofitar per passejar-nos pel nucli de Mollerussa.Ha sigut un dia molt complet.Per acabar hem acompanyat a tot el grup a l'autocar i després d'una gran abraçada col.lectiva ens hem acomiadat.Fins la propera Consell infantil i adolescent de Lleida! Gràcies per la vostra visita i per compartir amb nosaltres aquest intercanvi  tant enriquidor que  no serà l'últim. Fins la propera!

Foto de tot el grup a la plaça de l'Ajuntament de la nostra ciutat

Comentaris

Entrades populars