CONCURS "D'HISTÒRIA DE MOLLERUSSA I FIRA DE SANT JOSEP"

Ahir ens vam trobar amb el grup intergeneracional per fer una activitat relacionada amb què hem après sobre la nostra ciutat.Només arribar i després de passar llista la Núria ens va anar dividint a tots per colors. Cada persona rebia un gomet blau, vermell o verd d'aquesta manera es van fer tres grups. 

Començant el concurs
Un cop vam tenir els grups fets i ubicats la Núria ens va explicar com aniria la dinàmica ."Avui farem un concurs de preguntes i respostes sobretot el que hem après amb les sessions anteriors i anant per ruta per Mollerussa". Un cop els grups van estar consolidats entre tots es va decidir un nom. 


El grup blau va passar a dir-se, Escut blau, els verds van posar-se com a noms els Valents i els vermells van passar a dir-se els TomaKes. 

Posant els noms dels grups
Ja tenim els tres grups identificats i engrescats per a començar el concurs. Atenció molt de silenci. La Núria ens va explicar com anirien els torns d'intervenció, quant de temps teníem per contestar i què passava en cas de no saber la resposta. Tothom ho té tot clar? Preparats?
Doncs comencem. UN DOS TRES RESPONDA OTRA VEZ!
Qui sap què transportava el tren de vapor? El grup dels Valents van respondre ràpidament la resposta encertada. Sí, és la remolatxa. Resposta CORRECTE! Un punt més pel grup dels valents. Aquest grup comença molt bé. 

Grup els Valents
Seguidament toca el torn el grup de l 'Escut blau. Escolteu amb atenció: Quina era l'especialitat que es menjava a la Granja Reñé? El grup blau tampoc va tardar gaire a donar la resposta correcta. Els calamars a la romana eren la seva especialitat. CORRECTE! Un punt per l'equip de l'Escut blau.

Grup, l'Escut Blau
Seguim jugant ara toca el torn de l'equip dels Tomakes. El grup està atent el que diu la Núria. La següent pregunta és:: On estava situat l'antic rentador municipal de Mollerussa? Després d'uns moments de diàleg tothom ho te clar. L'antic rentador municipal estava situat on ara hi ha la rotonda de l'Albada. Resposta CORRECTA! Molt bé equip dels Tomates, un punt per a vosaltres. 

Grup dels Tomakes
La dinàmica del concurs va ser a un ritme alt, tothom volia respondre i emportar-se un punt pel seu equip. Fins i tot vam tenir algun moment de tensió que vam resoldre ràpidament. 

Mirant les imatges de la Fira de Sant Josep


Les intervencions dins els grups estaven molt equilibrades. Primer els més joves buscaven la resposta i els grans sempre acabaven de donar algun aclariment que ajudava a tot l'equip aconseguir més puntuació. Això de ser equips formats de grans i de joves permet tenir una visió molt amplia de Mollerussa i els que no sap un ho sap l'altre. 

Per últim i un cop finalitzat el concurs vam fer una rotllana i vam compartir experiències, vivències i records amb fotos de la Mollerussa més antiga durant les festes de Sant Josep.


Carai, com ha canviat tot? Ara ja només ens queda recordar a tothom que la propera sessió no es farà el dimarts vinent, precisament perquè Mollerussa està de celebració per la festa de Sant Josep. Bona fira a tothom!

Comentaris

Entrades populars