ASSAIG DELS BALLS DE BASTONS A L’ARREU

Quan hem arribat a l'Eji hem parlat d'algunes coses que són molt importants que tinguem presents abans d'anar a l'Arreu. El Xavier, el Dani i l'Òscar han anat a la ràdio més aviat del normal perquè així després es podran afegir amb nosaltres al ball de bastons. Com sempre han elaborat un bon programa de ràdio on s'han implicat de valent.

El Dani i el Xavier a la ràdio
La resta hem de coordinar les agendes de tothom perquè comencem a tenir molts dies amb activitats programades. El dia 30 de març tenim una trobada amb el consell d'Infants i consell de joves de Lleida. Nosaltres serem els encarregats de rebre'ls i de portar-los per la nostra ciutat. Ja tenim les coses una mica programades però és molt important que sapiguem quants serem i que tots els que puguem venir ens guardem aquell dia a l'agenda. La Núria també ens va explicar com anirà la trobada bastonera que està prevista pel dia 27 d'abril a Mollerussa. En aquesta trobada hi haurà colles, bastoneres que vindran a la nostra ciutat. Nosaltres també estem convidats assistir-hi així que el 27 d'abril també és una data important a marcar.

Un moment de la dinàmica
Després hem tornat a anar a l'Arreu amb ganes d'aprendre més. Aquesta vegada hi havia companys que era la primera vegada que venien així que entre tots els hem explicat tot el que hem après dels balls de bastons. D'entrada el Manel ja ens esperava amb tot el material de la dansa: els camals, el faldellí,la faixa i els bastons.

Posant els camals

Posar-se els camals correctament i lligar-los bé és important perquè no et caiguin a mig ball. Entre tots hem repassat la tècnica que no té cap secret però s'ha de fer bé. Amb la faixa hem fet el mateix.
Ajudant amb la faixa






Els que eren nous han après com s'ha de fer i la resta de companys els han ajudat. 
Un cop tots a punt ens vam col·locar per parelles i hem començat la dansa.



Després de ballar un parell de vegades el Manel ens ha introduït algun canvi més. Aquesta vegada hi havia un grup que estava al mig i un altre que l'encerclava. 

Realitzant el ball
Hem d'estar amb molta atenció. El ritme augmenta. Hi ha més moviment i tothom ha de saber el què ha de fer mentre seguim contant els passos. Seguim aprenent com col·locar-nos, com picar amb els bastons sense fer-nos mal i seguir el ritme de la música tot gaudint de la dansa. Anem fent progressos a poc a poc. Per últim hem guardat el material i hem quedat pel dia vinent que serà d'aquí a dues setmanes. Així que fins llavors podem anar practicant a casa.


Comentaris

Entrades populars