ULTIM DIA AMB L'IGNASI DE COLORS DE PONENT



Ahir, dilluns vam tornar a tenir entre nosaltres a l'Ignasi de colors de ponent per seguir treballant junt amb l'oficina jove  sobre temes relacionats amb el rol de gènere.

Ja que hi havia nois i noies que l'altre dia no van poder venir, vam recuperar fer una roda de noms per recordar-los de nou, i a més del nom afegíem si érem una NOIA o un NOI i un adjectiu per recordar que ens havia aportat la sessió anterior. 
Van sortir paraules com: respecte, igualtat, esforç, entre d'altres.



Arribat a aquest punt, cadascun dels nois i noies, que anteriorment a l'hora d'entrar ja se'ls hi havia fet una marca amb un llapis de color, es van haver de buscar entre ells per formar grups de treball. 
El gran tema exposat era: Com ens han influt els diversos agents socials a la nostra socialització de gènere? 

Van sortir tres petits grups, i cada grup disposava d'un full on hi havia un tema per reflexionar: família - escola i amistats - mitjans de comunicació, seguit de diferents preguntes que portaven al debat i a la reflexió. 

Van ser els mateixos membres del grup els que iniciaven la conversa entre ells/es i l'anaven regulant. 
Van poder parlar d'un d'aquests temes, veient i explicant com creien que havia influenciat a la seva vida de forma directa i indirecta i com a través d'aquestes influències s'ha format la seva identitat, com a dona i com a home d'aquesta societat. 

El grup que va treballar les influències dels mitjans de comunicació.

El grup que va treballar les influències de l'escola i les amistats.
El grup que va treballar les influències de la família.
Un treball molt interessant, que va reflectir els diferents tipus de família, de creences, de religions, tipus de pensaments, etc. Sobretot, va ser bo veure com es podia treballar amb confiança amb membres del mateix grup i tenir l'oportunitat d'obrir-se per explicar experiències i situacions molt íntimes. 

Per poder donar forma a tota aquesta reflexió i conclusions que s'havien extret, cada grup va crear el seu propi mural. Plasmant a través del dibuix, paraules, text, retalls de revistes, etc. 
Van quedar uns murals molt entenedors a simple vista, i el més important, amb un gran treball i reflexió al darrere. 

Compartint-ho amb gran grup, vam poder veure en quina mesura som conscients de tot el que ens ha influenciat des de ben petits/es a ser com som ara. Tant la família, com les amistats i els mitjans de comunicació són elements que ens rodegen dia a dia i sense adonar-nos interfereixen més del que ens pensem amb les nostres decisions i actuacions a la vida. 

Posada en comú i reflexions.

Per tant, la nostra feina és ser conscients d'això i tenir clar amb quines ulleres mirem la vida i als que ens rodegen i tenir la possibilitat de poder-les canviar si volem. 




Comentaris

Entrades populars