dijous, 7 de febrer del 2019


ACTIVITAT  AMB L’IGNASI DE COLORS DE PONENT

Avui dilluns ha vingut l'Ignasi de colors de ponent per seguir treballant junt amb l'oficina jove  sobre temes relacionats amb el rol de gènere.

Genderbread Person
A partir del Genderbread Person ens va explicar de manera molt senzilla la diferència entre la identitat de gènere, l'expressió de gènere,  el sexe biològic i l'orientació sexual. Aquests quatre elements  es poden barrejar amb totes les combinacions. Per poder transmetre aquesta informació l'Ignasi ens va preparar una dinàmica molt activa per anar-nos introduint en el tema a partir del coneixement, la informació i l'experiència de cadascú de nosaltres. 


Tot el grup va rebre uns pòsits: un de groc on havíem de posar característiques que identifiques a un home i un de color taronja que identifiqués a una dona.


Activitat amb apòsits

Un cop vam omplir els pòsits amb les característiques dos companys van ser els representants com a figura femenina i masculina. La resta del grup vam posar els pòsits amb les característiques de cadascú.
A partir de la dinàmica vam parlar què significa el sexe anatòmic de què es compon i què representa (els genitals, les hormones, el pèl corporal...), i vam parlar de la identitat de gènere. Dins del gènere vam parlar de la identitat, l'expressió i l'orientació sexual.


També vam parlar de què significa l'expressió de gènere a través de les teves accions, la vestimenta, el comportament.


L'Òscar, la Núria i el Youssef realitzant la dinàmica

Tots junts vam poder reflexionar de com interpretem les coses segons les normes de gènere, els estereotips o el que espera la majoria. Vam explicar situacions que hem viscut a casa, dins la nostra família i fins i tot personalment.
Vam observar que tenir una orientació sexual diferent de l'estàndard moltes vegades comporta un factor de conflicte afegit en els propis de l'etapa de l'adolescència. 



Reflexionant i dialogant durant la dinàmica

Com adolescents sabem que ser acceptats pel grup és important i ho vam poder parlar tot comentant experiències personals. 


Trerballant sobre el moral
Vam parlar d'agressions, de rebuig i d'assetjament escolar. Entre tots hem reflexionat de com actuem a l'institut quan som davant de situacions de burles o rebuig d'aquests col·lectius minoritaris.Vam parlar de com ens possessionem davant d'aquestes situacions i com ens mostrem al grup quan observem faltes de respecte algun company de classe.Vam poder parlar amb sinceritat i vam reflexionar sobre el nostre posicionament en grup. Vam fer una gran tasca de reflexió entre tots vam prendre nous compromisos i ho vam posar tot en el nostra moral.



El Dani, l'Òscar, el Youssef i el Xavier realitzant el programa de ràdio

Al mateix temps tres dels nostres companys, el Dani, l'Àngel i Youssef ... Van anar a la ràdio. Estigueu tots atents perquè des de la ràdio vam fer molt bones intervencions que us passaran per alt si no seguiu el programa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada