dijous, 14 de febrer del 2019



PUZLE D'IMATGES DE MOLLERUSSA

Ahir dimarts vam seguir amb el grup intergeneracional. El grup "'història de Mollerussa" ens vam trobar de nou amb el grup de la gent gran del casal de Mollerussa dins el programa intergeneracional que realitzem conjuntament.


Moment de recordar els noms de tothom

Ens vam asseure a les cadires en forma de rotllana. Una vegada asseguts vam fer una roda ràpida de noms on es tractava de dir el nostre nom i el de la persona que estava assentada el nostre costat dret. D'aquesta manera vam fer un recordatori ràpid per poder seguir treballant.
Després de les presentacions hem dedicat una estona a saber com estàvem i a explicar alguna anècdota de la setmana abans de començar.

Construint el trencaclosques 
Tot seguit hem creat 3 grups de treball a partir d'una peça d'un puzle que hem trobat sota la nostra cadira juntament amb un gomet de color. Una vegada tothom ha tingut la peça ens hem col·locat per grups a la taula que ens pertocava segons el gomet i hem construït el puzle amb totes les peces que ha aportat cada participant.


Moment de l'activitat del trencaclosques

A partir d'aquí els grups vam començar a treballar per fer el puzle i vam començar a descobrir quina era la imatge que teníem del nostre poble. Dels tres grups en van sortir tres imatges del passat de la nostra ciutat: la casa del canal, el Salt del Durant i el tren de la sucrera.

Moments de diàleg a partir de la imatge
Entre tots vam explicar aspectes relacionats amb la fotografia, vivències del passat, anècdotes, maneres de funcionar d'aquella època i entre els grans i els no tan grans vam anar descobrint coses de la nostra ciutat que desconeixíem.


Compartint grans i joves, la història de Mollerussa a partir de la construcció de la imatge

Al final de l'activitat vam tornar a fer la rotllana i un portaveu de cada grup va explicar a la resta el que havien treballat i reflexionat a partir de cada imatge. D'aquesta manera tots ens vam poder enriquir de tot el què havíem treballat en cada grup i vam poder fer les conclusions conjuntament.Va ser una gran tarda. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada