SORTIDA AL CASAL POPULAR L’ARREU DE MOLLERUSSA



Avui amb el grup "Vivint Mollerussa" hem anat a l'Arreu un casal Popular de la nostra ciutat que està ubicat del C/ Palau 34 de Mollerussa . Per aquest motiu avui ens hem desplaçat tots/es les joves al Casal Popular l'Arreu.



Quan hem arribat ens esperaven el Manel i el Jordi per explicar-nos tot el que es mou des d'aquest casal popular.

Entrada al casal Popular C/  Palau nº 34
Per començar ens van explicar el significat d'Arreu. Sabeu què és un arreu?
L'Arreu és una eina agrícola que antigament arrossegaven els cavalls i ara ja forma part del tractor. Serveix per aplanar la terra a l'hora de treballar el camp. 

L'Arreu (eina agrícola)
Com a grup van escollir aquest nom perquè l'Arreu és la millor eina per a remoure i aquest casal el que vol és exactament això remoure consciències.

Espereu que encara vàrem descobrir més coses!

El Casal Popular l'Arreu es va crear el 2009 amb la voluntat d'aglutinar persones per promoure la llengua , la cultura popular i aconseguir un model de societat just en uns Països Catalans lliures. El Jordi ens va explicar que a partir del 2009 es van anar creant La Colla Gegantera i Grallera l'Arreu quan un grup de membres del Casal van decidir-se a fer ballar els gegants de Mollerussa i formar una colla Gegantera i Grallera.

El Parrot i la Marieta 
Tot això va començar amb la restauració de dos gegants i això va comportar la recuperació de la colla gegantera. El Jordi i el Manel ens van parlar dels Gegants: el Pepito i la Carme, lo Parrot i la Marieta i el comte i la comtessa
I a partir d'aquí aquesta colla ha reimpulsat i consolidat l'organització de la Trobada Gegantera de Mollerussa que es celebra el dissabte de la Festa Major.

Durant l'activitat, escoltant les explicacions del Manel

El Manel també ens va explicar que actualment l'Arreu organitza un curs de gralla i de timbal amb diferents nivells d'aprenentatge musical i els divendres organitza uns assajos oberts per aprendre el ball de bastons . 
I nosaltres com que estem Vivint a Mollerussa volem nodrir-nos de totes aquestes oportunitats, és per això hem trucat a la porta d'aquest col·lectiu .
Durant unes setmanes vindrem al casal de l'Arreu a rebre formació per aprendre més coses que es fan al casal i sobretot com a grup a aprendre a ballar amb els bastons. Així que estigueu ben atents perquè les setmanes vinents podreu veure la nostra iniciació als balls, el ball de bastons!



Comentaris

Entrades populars