dimarts, 16 d’octubre del 2018

DIMECRES PARTICIPATIU AMB EL CONSELL DE PARTICIPACIÓ ADOLESCENT 

Dimecres com a Consell de Participació Adolescent de Mollerussa vam participar a dues reunions on s'establien noves propostes i  acords per la ciutat de Mollerussa. L'Arnau i el Josep van assistir-hi com a representants.

L'Arnau va participar a la Taula d'Igualtat per treballar el Protocol d'actuació per unes festes lliures de sexisme. 
Amb aquesta taula hi havia representants de diferents entitats com SIAD, Consell de Participació Adolescent, Creu Roja Joventut, Casal Popular l'Arreu, Comissió de Festes de Mollerussa, l'Associació Cultural Jove, Policia Local, Mossos d'Esquadra i les regidores d'Igualtat i Participació de l'Ajuntament de Mollerussa.

Entre tots/es vam poder treballar diferents propostes d'actuació en matèria d'igualtat de gènere, l'elaboració d'un protocol d'actuació per unes Festes Majors de Mollerussa lliures de sexisme i no-discriminatòries, xerrades als instituts del Programa "Estimar no fa mal" i accions per visualitzar la lluita per eradicar tot tipus d'agressió masclista o LGTBI-fòbica.

L'Arnau com a representant contempla tots els punts de vista i opinions dels joves del Consell de Participació. I per tant, es tracta de fer-ho visible en reunions com aquesta per poder acordar juntament quin és el camí que volem emprendre. 


Participants de la Taula d'Igualtat

Dies abans entre ells van poder posar en debat qui aniria a la reunió i per què. Alguns manifestaven que estaria bé que hi anés una dona ja que, per la realitat que vivim dia a dia, són les que més viuen actuacions masclistes, de violència i de desigualtat. Però d'altres, van valorar que fent-ho d'aquesta manera s'obvia que també hi ha homes que poden viure aquestes mateixes situacions. Ells mateixos van arribar a la conclusió que estaria bé que hi anés un noi com a representant i pogués donar la seva visió com a home, i també pogués anar l'educadora per defensar la visió com a dona. 

Després d'aquesta primera trobada, recuperarem tot el que s'ha parlat per junts poder anar creant nous objectius i propostes.

D'altra banda el Josep, com a president del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa, forma part de la Comissió de Festes de l'Ajuntament de Mollerussa. I també va ser el dimecres dia 15 d'octubre quan aquesta comissió es va reunir.


Els participants a la Comissió de Festes a l'Ajuntament de Mollerussa


En aquesta ocasió els assistents van ser l'associació El Jovent de Mollerussa, el Casal Popular l'Arreu, l'Associació Cultural Jove de Mollerussa, i La Colla dels 50 i més.

Va ser una reunió intensa on es van estar valorant els darrers actes culturals i festius del municipi, i on es va començar a establir el full de ruta per programar la Festa Major de Mollerussa, que al igual que l'any passat en principi comptarà amb un procés participatiu per escollir els grups de música que hi tocaran.

El Josep, com sempre,  va estar representant a tots els i les adolescents del municipi, tot fent sentir la seva veu i les seves necessitats. Ja us anirem informant dels acords que es van prenent i que és tot el que es va proposant des de la Comissió de Festes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada