dijous, 3 de maig del 2018

PARTICIPACIÓ AL 7è ENCUENTRO DE CIBERCORRESPONSALES A ALCÁZAR DE SAN JUAN 

Bon dia, durant aquest cap de setmana hem participat a la Trobada Estatal de Cibercorresponsales, que és un projecte en el qual participem des de Mollerussa. Cibercorresponsales és una web de joves periodistes coordinada per l'entitat Plataforma de Infancia on els joves s'expressen lliurement sobre el món que els envolta, realitzen entrevistes i fan articles d'opinió, us recomanem que feu un cop d'ull a la seva web per saber-ne més! 

El Zakaria només arribar a l'estació
 El Zakaria va ser el representant de Mollerussa que hi va participar, després d'un viatge ben llarg fins Alcázar de San Juan ens vam posar de cara a la feina. El divendres, des de l'organització ens van exposar el funcionament de tot el cap de setmana i després vam realitzar una sèrie de dinàmiques de presentació i coneixença que ens van permetre entrar amb contacte amb tots els participants passant-nos-ho d'allò més bé!

Dinàmiques de presentació i coneixença
Dissabte al matí, ens vam llevar ben d'hora ben d'hora i vam realitzar una visita pel centre d'Alcázar de San Juan, ple de l'essència de les històries del Quijote. Seguidament ens vam posar de cara a la feina fent dos tallers formatius: un sobre diversitat sexual impartit per l'associació COGAM, on el Juanma i Pat ens van fer descobrir que hi ha tantes diversitats sexuals com persones al món! 7000 milions! Desprès el Miguel ens va fer un taller sobre fotoperiodisme per incorporar imatge i so a les nostres entrades com a cibercorresponsals i va ser d'allò més enriquidor. 

Visita pel centre d'Alcázar

Taller sobre diversitat sexual

Durant la tarda, va venir la Carmela de l'entitat Save The Children, ens va explicar que està elaborant la nova llei per erradicar la violència contra la infància i ens va demanar que nosaltres com a infants i agents més afectats en aquest àmbit féssim propostes sobre com actuar, previndre i pal·liar les situacions de violència sobre la infància. Tot això ho vam fer mitjançant un divertit taller anomenat Last Escape, on a partir d'elaborar una escena de videojoc vam poder detectar esopais on es genera violència, actors de la violència i quins escuts i pòcimes tenim per curar i prevenir aquestes situacions de violència sobre els infants i joves. Per acabar el dia, vam fer una divertidíssima gincama nocturna pel centre d'Alcázar de San Juan on ens ho vam passar d'allò més bé amb els companys i companyes! 

Imatge del taller de Last Escape

El Zaka i l'Alba durant un dels tallers formatius

L'últim dia de Ciberencuentro, va ser per valorar tot el cap de setmana mitjançant un concurs de Kahoot súper divertit i seguidament vam presentar la nova web de Cibercorresponsales, on nosaltres formem part de la comissió encarregada de testejar i elaborar com serà aquest espai web. Tot plegat, un cap de setmana ple d'aprenentatges, amistats i treball arran d'aquest entussismant projecte que formem part. 


Creant un món millor entre totes i tots

Foto de grup! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada