TANQUEM LA VISITA DEL MES D'ABRIL AMB LA TERTÚLIA! 

Fa dues setmanes us informàvem de la visita que vam realitzar, juntament amb les persones del Casal de la Gent Gran, a casa de les Sres. Montserrat Claramunt i Antonieta Guillaumet, dos persones que any rere any ens obren les portes de casa seva per tal de transmetre'ns els seus coneixements.  


El grup de persones del Casal de la Gent Gran de camí a la visita que teníem programada per aquell dia 

Abans de la visita, des de l'EJI, no sabíem que ens trobaríem ni que anàvem a fer...  I quina sorpresa quan al entrar ens vam trobar una taula plena de menjar i una cuina plena d'ingredients... I sabeu per que eren els ingredients? Per cuinar panadons ! Per que no oblidem que acabem de passar la setmana santa i que els panadons eren un menjar típic d'aquestes festes.... així que aprofitant la gastronomia tradicional vam poder conèixer com era la setmana santa a la Mollerussa de fa uns anys! 


Arribada del grup a casa, on ens esperaven les Sres. Antonieta i Montserrat



El grup amassant 
Quan ens van explicar que havíem de cuinar panadons ens vam començar a repartir les tasques: un grup, va començar a fer la massa dels panadons. Amb el suport constant de de la gent gran, vam repartir la farina i vam fer volcans en els quals vam posar aigua i oli.  Vam haver d'estar un bon rato amassant fins que vam fer una massa homogènia.  Ens va sortir tan bé, tan bé, que estava per llepar-se els dits! 

Que bona estava la massa dels panadons! 


Preparant la barreja d'espinacs, panses i pinyons 
Vam haver de deixar reposar la massa i ens vam posar a fer la barreja, desprès d'aver tallat els alls i les espinacs. Ho vam posar tot junt a la paella, sense oblidar-nos de les panses i els pinyons, i ho vam coure, vigilant que no es fes massa doncs s'havia d'acabar fent al forn.



Estirant la massa amb els corrons 
Vam estar remenant una estona sense treure els ulls de la paella i vam tornar a la massa... Doncs una vegada que aquesta va reposar, la vam tallar amb porcions iguals de 10 gr i la vam estirar amb els corrons. Sembla una feina fàcil oi? Doncs us podem assegurar que no ho es tant! 


Omplint els panadons
Un cop vam tenir la massa estirada i la barreja d'espinacs, panses i pinyons preparada, vam passar a omplir la massa i a tancar-la, tal i com ens van ensenyar les Sres. Antonieta i Montserrat, per a desprès posar els panadons al forn o a la paella per fregir-los. 


I llavors va arribar el moment que tant esperàvem.... el berenar !!! Estava tot boníssim i vam poder tastar els panadons que nosaltres mateixos havíem fet ! A mes, durant tota aquesta estona que vam compartir amb la gent gran, vam poder aprendre de la seva experiència i les seves vivències, doncs amb les seves paraules ens van transportar a la Mollerussa de fa anys, on la tradició de la setmana santa i la gastronomia no tenien res a veure amb la setmana santa que vivim avui en dia. Estem molt agraïts de poder tenir aquests espais i de poder aprendre de les persones grans! 


A punt de berenar!! 

Ahir, vam realitzar la tertúlia on, amb grups, vam poder profunditzar en les tradicions de la setmana santa i en la seva gastronomia. Així mateix, vam poder conèixer cóm es celebra la setmana santa en altres cultures, o cóm altres cultures celebren les festes religioses.  Ens van explicar quins eren els menjars típics de setmana santa, que es podia fer i que no, com eren les processons.... I vam descobrir moltes curiositats que no coneixíem. Doncs, sabíeu que abans es deia que si s'escombrava per divendres sant sortien formigues? Si voleu conèixer això i d'altres curiositats no us perdeu el power point que us presentem... 






I finalment us deixem la foto de grup... On a través dels somriures podreu percebre la bona estona que vam passar tots i totes juntes! 


Comentaris

Entrades populars