EL CONSELL DE PARTICIPACIÓ ADOLESCENT DE MOLLERUSSA ES REUNEIX AMB L'ALCALDE! 

El passat dijous, dia 20 d'abril, els i les joves del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa vam tenir l'oportunitat de reunir-nos amb l'alcalde per tal d'explicar-li les diferents activitats que hem anat realitzant durant el curs així com algunes propostes de millora de la ciutat que han anat sorgint amb la col·laboració de tots i totes les alumnes dels diferents centres educatius de la ciutat. 


Membres del Consell de Participació Adolescent en l'audiència amb l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. 

Vam començar fent una roda de presentació de totes les persones que formem part del consell, on a més del nom, vam dir l'edat que tenim així com l'institut o centre educatiu del que formem part.  Un cop feta la presentació, el nostre president, el Genís Miquel, va començar a presentar els punts que s'havien de tractar al llard de l'audiència. 

El primer punt va tractar sobre algunes de les accions recollides al Pla Local d'infància i Adolescència de Mollerussa 2016-2020. Les accions recollides amb aquest pla engloben diferents àrees i s'han d'anar portant a terme durant els 4 anys de vigència d'aquest pla. Vam escollir algunes d'aquestes acciones i les vam tractar amb l'alcalde per tal de conèixer en quin punt es troben. 


L'alcalde conversant amb els consellers i conselleres
Seguidament, és va donar pas a l'explicació de les activitats en les que, com a Consell de Participació Adolescent, s'ha anat participant. La Diana va explicar l'experiència del IV Encuentro Estatal de Consejos de Participación Infantil i Adolescente en el qual vam participar 4 consellers i conselleres i que va treballar els drets dels infants i adolescents. 

El Khalil, com a vocal del CNIAC, ens va explicar les diferents activitats en les que s'ha participat com a part del Consell Nacional d'infants i adolescents de Catalunya. També vam poder explicar la nostra experiència al Congres dels Diputats de Madrid, en la qual va participar el Zakaria i va ser ell mateix qui ens va poder explicar, en primera persona, tot lo viscut en aquella gran experiència.  

A més, vam parlar dels encàrrecs que l'alcalde ens va realitzar el dia de la constitució del CPA. Si us en recordeu, aquests dos encàrrecs eren, la realització d'un logo per al consell i la realització d'un estudi sobre desigualtats quotidianes entre els joves de la cuitat de Mollerussa. Doncs be.... ja tenim logo !!! El Pol Castellò va ser l'encarregat de presentar el logo a l'alcalde. Aquest s'ha hagut de modificar una mica.... Però l'alcalde ens va donar el vist-i-plau i ja el podem començar a fer servir. 


El Pol presentant el logo a l'alcalde. 


Logo del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa

En quant a l'estudi sobre les desigualtats del dia a dia entre els joves, vam acordar que en un període d'un any haurem de tenir un esbós  de com volem que sigui l'estudi, quins punts contindrà, com el portarem a terme.... No es una feina fàcil, però tal i com ens va dir l'alcalde, som nosaltres, els joves, els que podem arribar a conèixer quines són aquelles situacions quotidianes que poden generar les desigualtats, i és interessant que les coneguem per tal de poder trobar solucions que minimitzin aquestes desigualtats. Us mantindrem informats i informades de com progressa aquest estudi ! 

Finalment, el Roger Niubó va explicar que des del Consell de Participació Adolescent s'està organitzant l'activitat Xtrem Action per al dia 19 de maig, al qual esteu convidades totes les persones majors de 12 anys ! No us ho podeu perdre! 



Cartell del Xtrem Action que es celebrarà el divendres 19 de maig


L'última part de la reunió va tractar sobre les propostes que des del Consell de Participació Adolescent traslladem a l'alcalde per tal de poder realitzar millores tant en l'espai urbà, com en alguns equipaments municipals i millores adreçades als joves. Aviat us informarem de les propostes que se li van traslladar així com de les respostes que l'alcalde ens va donar ! 

Des del Consell de Participació Adolescent volem agrair tant a l'alcalde, el Sr. Marc Solsona, com al regidor de benestar social, ciutadania i infància, el Sr. Josep Àngel Lavin, pel seu suport i per donar-nos la possibilitat ser part activa de Mollerussa, la nostra ciutat! GRÀCIES ! 




Els membres del Consell de Participació Adolescent juntament amb l'alcalde de Mollerussa i el regidor de Benestar Social, Ciutadania i Infància 



Comentaris

Entrades populars