dijous, 6 d’abril del 2017

A PUNT DE VACANCES... PERÒ SENSE DEIXAR DE TREBALLAR ! 

Tot i que les vacances de setmana santa ja estan aquí, a l'EJI no deixem de treballar. Voleu que us expliquem e que hem fet aquesta setmana? Doncs aquí ho teniu !! 

El dilluns vam acabar amb l'encàrrec que ens van fer des d'UNICEF, on havíem de reflexionar sobre la educació i sobre la importància de realitzar un pacte d'estat per l'educació.




Veient un dels vídeos sobre l'educació

Com ja us vam explicar fa un parell de setmanes, la primera part va consistir en reflexionar sobre la importància de l'educació per a la vida i sobre els punts forts, febles i propostes de millora del treball realitzat al IV Encuentro Estatal de Consejos de Participación Infantil y Adolescente. La segona part, que vam realitzar aquest dilluns, va consistir en reflexionar sobre la importància de realitzar un pacte d'estat per l'educació i sobre els punts principals que hauria de contenir aquest. 

A partir d'un cas pràctic vam poder explicar que és un pacte. Sabem que un pacte és un acord que no es pot trencar i que hi ha de ser estigui qui estigui al poder. Va més enllà dels polítics que hi hagin en aquell moment. És per aquesta raó que tots i totes vam afirmar que és molt important que es pugui realitzar aquest pacte per l'educació, doncs és la manera en la que tots i totes anirem en la mateixa direcció. Així mateix, creiem que és important per que així assegurem que totes les persones tinguin cobert el seu dret a l'educació i tinguin l'oportunitat de d'aprendre. 



En quant a les propostes principals que hauria de contenir aquest pacte, trobem que s'hauria de contemplar l'accés a l'educació en igualtat de condicions per a tots els nens, nenes i joves. Així mateix, hauria de poder existir una relació d'empatia entre mestres i alumnes, entenen les situacions que uns i altres podem estar vivint. Els horaris lectius s'haurien d'adaptar a la vida en família, per tal de poder tenir temps per compartir amb els nostres pares i mares. Els deures també s'haurien de reduir, doncs hem de tenir temps per jugar, per realitzar altres activitats i tenir temps de descans. Finalment, vam valorar que els llibres haurien de ser accessibles per a tothom, per tal de que cap nen o nena, sigui quina sigui la seva situació, es quedi sense ells. 

Aquest treball ens ha permès prendre consciencia de lo important que és realment l'educació i de la gran sort que tenim !!!! 


Per acabar, vam estar treballant les propostes que traslladarem al nostre alcalde, el Sr. Marc Solsona, el dia de l'audiència que realitzarem a l'abril com a Consell de Participació Adolescent de Mollerussa. Tenim moltes ganes de rebre al nostre alcalde i de poder explicar-li tot el que estem fent i fer-li aquelles propostes que pensem que poden ser beneficioses per Mollerussa i la seva ciutadania. 



ACABEM LA LÍNIA DEL TEMPS.... I COMENCEM A PENSAR EN L'AIXOPLUC DE FESTA MAJOR! 


El dimarts vam tenir moooolta feina..... i la vam acabar tota !! 


Primer, vam fer roda de presentació ja que s'ha incorporat un nou dinamitzador que estarà amb nosaltres els dimarts. L'Albert ens va dir que està molt content de poder compartir amb nosaltres aquest espai. Benvingut Albert! 


El Khalil traspassant les reflexions a la línia del temps
Un cop feta la presentació ens vam posar amb grups per poder treballar tot el que havíem de treballar.  Un grup va continuar i va finalitzar la línia del temps. Vam empegar les fotos de les activitats realitzades fins ara, reflexionant sobre aquestes i explicant que havíem tret de cada activitat. Ens vam adonar de la quantitat d'activitats que hem realitzat i de tot el que hem aprés amb aquestes !!!  



A més a més, vam haver de pensar i apuntar totes aquelles activitats que encara ens queden per fer, com per exemple l'audiència amb l'alcalde, la trobada que realitzarem a Lleida amb el Consell de Participació Adolescent de Lleida, la festa de final de curs....  Us hem de dir que al reflexionar i treballar amb la línia del temps ens hem adonat de que el curs ha avançat molt ràpid i de que ja estem a la recta final!!! 


La Patricia, la Xesca, l'Albert, la Diana, el Miquel, l'Alexander i el Marlon realitzant la línia del temps

A més de la línia del temps,  vam treballar també al voltant de les propostes que li traslladarem a l'alcalde, el Sr. Marc Solsona, el dia de l'audiència i vam realitzar la proposta de cartell per l'Aixopluc de la festa major... Cartell que en uns dies començareu a veure. Estigueu ben atents i atentes que la festa major s'acosta!!! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada