dijous, 7 d’abril del 2016

AQUESTA SETMANA HEM REALITZAT LA SEGONA VISITA DEL PROJECTE INTERGENERACIONAL, ON HEM ELABORAT SABÓ I BOLES DE COCO

Amb el grup "Investigant la història de Mollerussa", el passat dimarts vam realitzar la segona visita del projecte intergeneracional juntament amb els usuaris del Casal municipal per a la gent gran de Mollerussa. 
Alguns dels nois/es de l'EJI davant la col·lecció de clauers
La Sra. Montserrat Claramunt, acompanyada de la Sra. Antonieta Guillaumet, ens va obrir les portes de casa seva per ensenyar-nos com s'elabora el sabó i deixar-nos degustar un menjar típic com són les boles de coco. 
En aquesta visita, vam comptar amb la presència de Mollerussa TV que va venir a fer un reportatge sobre el projecte intergeneracional de l'Espai Jove Intercultural juntament amb el Casal municipal per a la gent gran. 
La Sra. Montserrat i la Sra. Antonieta ens van explicar les seves dades biogràfiques, i a continuació la Sra. Antonieta ens va fer endinsar en la història del sabó, el rentador i el "fer safareig". 


Per l'elaboració del sabó, es necessita 3/4 de litre d'aigua, 3/4 de litre d'oli usat per reciclar i 125 grams de sosa càustica. Cal tenir cura al manipular la sosa càustica, per evitar el contacte amb la pell.
I, el següent pas? Remenar aquesta barreja durant 45 minuts, per deixar-la reposar 12 hores. Cal vigilar de remenar sempre en la mateixa direcció, sinó es pot tallar i no ens sortiria el sabó! Passades les 12 hores, ja podem tallar el sabó!



Quan teníem la barreja de sabó en marxa, ens vam organitzar per parelles per remenar-la, i la resta de grup va passar cap a la cuina per elaborar les boles de coco. Els ingredients de la recepta són ous, sucre i coco. Us deixem les imatges perquè pugueu veure el procés!
Separem la clara del rovell

Muntem les clares a punt de neu

Barregem les clares a punt de neu, amb sucre i coco


Amb la barreja feta, fem les boles de coco i les decorem amb cirera o gota de xocolata

I, finalment, quan la barreja pel sabó estava a punt, i les boles de coco havien sortit del forn, les dos anfitriones ens van oferir un berenar exquisit! 
La Sra. Montserrat amb les boles de coco i la Sra. Antonieta amb el sabó

Moltes gràcies a tots/es, especialment a la Sra. Montserrat i la Sra. Antonieta!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada