TAULA DE DIÀLEG AMB FRANCESCO TONUCCI 

La Blau, l'Òscar, la Núria i la Maribel a punt per començar la  taula de diàleg

Dilluns 10 de juny del 2019, els nostres joves del Consell de Participació Adolescent, van tenir la sort de poder participar i formar part d'una taula de diàleg i debat amb el pensador, psicopedagog i dibuixant Francesco Tonucci, també conegut artísticament com Frato. 

Dibuix de l'artista Frato


La Blau i l'Oscar van ser els joves que van estar-hi present, ja que durant la reunió passada ho van escollir. Era una taula que es realitzava presencialment a Madrid i també online. Des del nostre consell i també molts altres de diferents indrets de Catalunya i de l'Estat Espanyol participaven online. 

La Blau i l'Òscar representants del CPA

A les 16 hores es va iniciar, amb una durada de 2 hores on es parlava de temes com: la participació, el dret al joc i sobre l'educació i l'ensenyament a les escoles. 

Els nostres joves van preparar preguntes per poder-li fer durant la taula, totes elles relacionades amb el treball que hem estat realitzant amb el programa de "Convivència i ús responsable de l'espai públic": 

- Com es podia jugar a les places a pilota tenint en compte els bars i les seves terrasses? 
- Com unir activitats esportives dels joves amb el mobiliari urbà?

Poder saber que en pensa un professional com ell i tenir la seva opinió ens pot ajudar a crear noves propostes de treball i seguir treballant en aquesta direcció per millorar la nostra Mollerussa. 

Segons ell, i com ja sabem, jugar és un dret bàsic per a tots/es i tothom ha de vetllar perquè aquest es tinguin en compte i es compleixi. Primerament l'alcalde i desprès que tots els ciutadans i ciutadanes ho tinguin present. D'aquesta forma, amb civisme i respecte s'ha de compartir l'espai públic, per poder-ne fer tots/es un bon ús i gaudir-ne. 

Dibuix de l'artista Frato

Per tant, les places són un espai de joc, relacions socials, lloc per passejar, gaudir, comprar, etc. I tots/es hem de tenir-hi el nostre lloc. Tenint molt clar, que sobretot el joc és essencial pel creixement dels nens/es. 



Després de parlar del joc i la importància de la participació dels infants i joves a les seves ciutats i pobles. També es parla del sistema educatiu, i dels deures, una cosa que agrada ben poc a la majoria dels nens i nenes. 
Els seus pensaments i les seves paraules ens han fet replantejar i posar en dubte moltes coses que estem acostumats a fer i que pot ser haurien de ser diferents. 

Us deixem un link amb tota la informació del diàleg amb Tonucci: 
https://ciudadesamigas.org/tonucci-ninos-ninas-y-adolescentes-agentes-cambio-ciudades-participacion/?utm_source=CAI&utm_medium=email&utm_content=imagen_info_1&utm_campaign=BOLETIN_CAI_JUNIO19

Nosaltres ens atrevirem a canviar la nostra ciutat, i tu? 


Comentaris

Entrades populars