-->

dijous, 30 de maig de 2019

PARLEM DEL SERVEI MILITAR AMB EL GRUP INTERGENERACIONAL

Avui som dimarts i tornem a tenir trobada amb "Investiguem la història de Mollerussa "Aquest és l'últim dia d'aquest any que ens trobem amb el grup del casal de la gent gran. 


La Carme del casal, fent la introducci

Què us sembla, quanta colla de gent que som? Avui parlarem del servei militar. Sabeu què és el servei militar?
En Jaume Llombart ens ha fet un viatge l'any 1963. Voleu venir amb nosaltres i escoltar les històries de la mili?
Doncs endavant seieu i estigueu atents.
En Jaume ens ha explicat tot el relacionat amb el servei militar. Ens ha explicat com els agutzils feien els pregons pel poble informant els joves ,sobre el sorteig de les destinacions, hem vist fotos del Castell de Gardeny on es realitzava el sorteig, fotos de companys de la seva quinta, de les festes de comiat i moltes imatges de soldats realitzant maniobres. Ah i les fotos de la jura de bandera.!
Tot això ho hem pogut veure en un power poin on es recollien totes les imatges i en fotos.


Heu vist mai un barracó ple de lliteres on hi dormien centenars de joves?
Nosaltres si , perquè el Jaume ens les ha ensenyat. També hem vist les motxilles on guardaven tota la roba. Bé eren el què per ara nosaltres és una motxilla . Sabeu com es deia? 

Eren com un sac i es deia petate. Entre tots anàvem construint la història de tots els passos que havia de fer un jove quan havia de fer el servei militar i com s'adaptaven a les casernes.
El Jaume ens anava narrant com va ser la seva experiència i ens va introduir moltes anècdotes divertides.


Sabíeu que el Jaume va desfilar en un mateix desfile 3 vegades davant del general Franco vestit amb tres uniformes diferents?

Un altre dels moments àlgids va ser quan el Jaume ens va ensenyar les armes. Vam veure mosquetons, fusells i CETME. 

Ei, sabeu que son igual que els que juguem amb els videojocs? Aquí tots els nois/es i volien dir la seva.Per acabar el Joan i la Carme ens van portar records de la seva època de servei militar. Entre tots vam poder comentar i preguntar com es vivia des de les famílies i les parelles el servei militar.
Carai de nou una tarda molt plena i aquesta és l'última d'aquest any. Ara ja no ens tornarem a veure fins al dia de la cloenda!Ens veiem aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari