dijous, 22 de novembre del 2018

COMMEMORACIÓ DEL DIA UNIVERSAL DE LA INFÀNCIA 


El dia 20 de novembre és el dia Universal de la Infància i a Mollerussa el vam voler commemorar amb la proposta d'Unicef "La vacuna de la Pau i el Bon tracte". 

L'acte va tenir lloc al Centre Cultural, un acte on tots els infants i adolescents de Mollerussa van poder presentar la vacuna "de la pau i el bon tracte" per combatre el virus "discriminatium", com bé diu el nom un violent virus que discrimina. 

Aquesta activitat s'ha promogut per la regidoria de Benestar Social, Ciutadania i infància dins el Pla Educatiu d'Entorn. 

Nom de la vacuna i del virus. 
Ha estat un treball col·laboratiu amb moltes persones implicades:

Els encarregats d'investigar i detectar quin era el virus protagonista van ser els joves del Consell de Participació Adolescent, a través de l'Estudi de Desigualtats realitzat a Mollerussa. 

Van ser els estudiants del Batxillerat Artístic de La Salle els qui van donar forma a aquest virus, un gran monstre. 

I gràcies a la col·laboració dels diferents centres educatius i altres entitats com Creu Roja, Centre de Formació d'Adults i el Centre d'Iniciatives Socioeducatives "La Banqueta", es van tenir tots els components necessaris per obtenir la vacuna. 

Una vacuna, finalment materialitzada gràcies als infants i adolescents del Centre d'Iniciatives Socioeducatives "La Banqueta".
Es tracta d'una vacuna que no es pren, sinó que es pensa. Ideal per fer-nos reflexionar del nostre dia a dia i canviar la nostra actuació amb les persones que ens envolten, actuant des del respecte, la igualtat, el companyerisme, l'empatia, l'amor, etc. 


Tots els components de la vacuna. 
Els infants i adolescents representants de cada centre, van tenir l'oportunitat d'assistir a l'acte i presentar-nos el treball que han realitzat durant aquest temps. Murals gegants, envoltats de compromisos i peticions amb l'objectiu de derrotar aquest virus. 
Gràcies als seus compromisos i peticions es va poder redactar un manifest conjunt. 

Tanmateix, es fa el tancament de l'acte amb la lectura d'aquest manifest i la recollida d'una caixa plena de vacunes per tots i totes.
L'acte conclou amb la primera campanya de vacunació, on tots i totes ens hem pogut enganxar l'adhesiu al cor. 

Caixa plena de tiretes de vacunació.


Serà al gener, amb la celebració del Dia escolar de la no-violència i la Pau, quan tornem a fer una campanya de vacunació. 


Tots/es les representats de les escoles, instituts i entitats de Mollerussa. 
Us deixem a continuació l'enllaç del programa de ràdio "Aquí a l'Oest" perquè el pugueu escolar i saber per veu dels propis nois/es el treball que s'ha realitzat aquest dia. 

I també l'enllaç de les diferents noticies de premsa que han sortit:


https://www.mollerussa.cat/els-infants-i-adolescents-de-mollerussa-creen-una-vacuna-per-lluitar-contra-el-virus-de-la-violencia/

http://www.mollerussa.tv/els-infants-i-adolescents-de-mollerussa-presenten-la-vacuna-de-la-pau-i-el-bon-tracte/




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada