REALITZACIÓ DE LA MONA AMB EL PROJECTE INTERGENERACIONAL

Avui anem a casa l'Antonieta i la Montserrat que ens tenen preparat tot el necessari per elaborar una mona. Aquesta sortida és una sortida intergeneracional que realitzem dins el període de Setmana Santa.

Quant vam arribar a casa l'Antonieta i la Montserrat vam poder gaudir d'una gran rebuda. Ho tenien tot a punt.

Grup intergeneracional

Després de la rebuda ens vam organitzar per grups i vam escoltar quina seria la dinàmica a seguir. Entre tots érem un gran nombre de persones i tot i que l'espai era gran havíem d'organitzar-nos. Així que vam fer tres espais que estaven molt ben delimitats: l'espai d'elaboració de la massa, l'espai de guarnició i l'espai de records i història sobre la quaresma.
Organitzant la dinàmica de funcionament


Tot està molt ben organitzat.Mireu quina taula ben parada per fer l'elaboració de la massa!  Seguim amb molta atenció quins son els ingredients per elaborar la massa. Ja podeu apuntar perquè aquí és on comença la nostra activitat i aquesta és la base per a començar l'elaboració de la nostre mona.

 Ingredients per elaborar la massa:

-18 ous
- llevadura
-400gr farins
-500gr sucre
-1 polsim de sal

Comencem l'elaboració: separem el rovell de la clara i batem els ous al punt de neu. Seguidament afegim la resta d'ingredients i tot al forn (180 graus)


Separar el rovell de l'ou 
En l'espai de guarnició de la mona hem començat pintant tota la base del pastís amb confitura. Observeu amb quina delicadesa ho fem. L'atenció es màxima.  

Guarnint la mona
En tota l'elaboració hem treballat en equip. Com sempre en aquestes trobades hem compartit les habilitats dels més grans amb les dels més joves. Aquí podeu observar com la Núria i el Joan posen amb atenció el coco ratllat.


Guarnint la mona



Per últim us presentem l'espai dels records. Tots ens hem posats a parlar  de com es vivia  la Quaresma antigament. Com que és un tema que ja hem treballat anteriorment hem repassat tot el que ja sabíem i hem incorporat coses noves.



Penseu que per tots  els tres espais hi hem passat tots. Tots hem pogut elaborar la massa ,participar de la guarnició del pastís i reflexionar sobre la Quaresma a Mollerussa antigament.

Aquí us deixem un petit vídeo agraint la tasca als participants de la trobada. 


                                               

Aprofitem per donar les gràcies a l'Antonieta i a la Montserrat per la dedicació, la preparació de l'activitat i totes les atencions rebudes a casa seva. Moltes gràcies.



Comentaris

Entrades populars