dilluns, 6 de febrer del 2017

UN REPRESENTANT DEL CONSELL DE PARTICIPACIÓ ADOLESCENT DE MOLLERUSSA, PRESENT AL CONGRÉS DE DIPUTATS DE MADRID PER PARLAR DAVANT LA COMISSIÓ PERMANENT NO LEGISLATIVA  DELS DRETS DELS INFANTS I ADOLESCENTS, CONJUNTAMENT AMB 7 NOIS I NOIES MÉS D'ARREU DE L'ESTAT.

El passat dimecres dia 25 de febrer el Zakaria Benataya Serghini, juntament amb 7 nois i noies més de l'estat, va estar representant a tots els infants i adolescents d'espanya davant la Comissió Permanent no Legislativa dels drets dels Infants i Adolescents en un acte històric.

El Zakara a la taula des d'on va estar realitzant la seva exposició.
Els nois i noies van estar exposant les conclusions i idees principals del Manifest de Santander, que anaven al voltant dels següents temes: Educació, Salut, Igualtat d'oportunitats, Refugiats i Participació. Aquest darrer punt va estar el que va desenvolupar el Zakaria .
Tots els nois i noies provinents de la resta de consells de participació infantil i adolescent de tot espanya

Marc Garcia Puig, presidenta de la comissió amb el Zakaria

Mar García Puig, presidenta de la Comissió de Drets de la Infància y Adolescència, va ser la responsable d'obrir la jornada parlamentaria al Congrés de Diputats, va estar escoltant totes les propostes, i especialment va posar de manifest la que va presentar el Zakaria: Cal que hi hagi un consell de participació a nivell estatal.



Aquesta jornada parlamentària va ser organitzada  per Plataforma de Infancia mitjançant la estratègia   la Infància Opina i el programa de Ciutats Amigues de la Infància d'UNICEF, amb la representació dels diferents grups polítics.

El Zakaria atenent els mitjans de comunicació
El Zakaria va realitzar una molt bona representació i va ser entrevistat per gran nombre de mitjans de comunicació, doncs el tema de la participació era un dels més importants. Així per exemple, el van entrevistar de TVE, o periodistes d'Antena 3.


Seguidament podreu veure el resum de com va anar la jornada mitjançant dos reportatges un corresponent al Canal Parlamento i l'altre a la Televisó del Congrés. Si voleu visionar tota la sessió complerta només cal que cliqueu al següent ENLLAÇ.








Al finalitzar la jornada, ens van estar ensenyant el Congrés de Diputats i vàrem poder gaudir d'un dinar tots plegats tot analitzant com havia anat la intervenció, i planificant els següents passos a realitzar, com ara enviar una carta tot agraint la oportunitat que se'ns va donar i fixant un termini per tal que es doni resposta de totes les demandes, per veure si se n'executa alguna.
L'Oscar un dels dinamitzadors del consell de participació adolescent de Mollerussa amb el Zakaria

La Sra. Imma Casanella demanant la col·laboració del CPA
D'altra banda, el Consell de Participació Adolescent de Mollerussa, el passat dijous dia 26 va realitzar una de les seves trobades mensuals, on per cert va estar treballant molt. Doncs en aquesta ocasió, vàrem comptar amb la presència de la regidora Imma Casanella, la qual en nom de les 3 regidores de la regidoria de participació ciutadana, va fer l'encàrrec al Consell de que fossin els membres del mateix els que facin arribar la informació de com participar en el procés participatiu de la remodelació del centre urbà de Mollerussa amb els nois i noies de 4t i 1r i 2n de batxillerat dels centres educatius de Mollerussa.

A més també ens van estar acompanyant el sr. Jordi Vives del Casal l'Arreu, La Sra. Tere Grañó de l'Albalda i el Sr. Josep Mª Ezquer de l'Orfeó Renaixença, per explicar el projecte de l'ESPENTA, per tal de motivar que els joves de la ciutat hi participin, tot proposant algun projecte de caire col·lectiu i que beneficiï a tota la ciutat, i que podria optar a la seva financiació mitjançant l'ESPENTA.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada