PROJECTE INVESTIGUEM LA HISTÒRIA DE MOLLERUSSA:



Un dels principals objectius de l’Espai Jove és fomentar la relació intergeneracional entre els infants i joves de la ciutat i les persones grans de Mollerussa. Fem important  referència a aquest objectiu perquè ajuda a fomentar el coneixement de la història de la ciutat, a fi de facilitar l’arrelament a aquesta, i així poder entendre la Mollerussa del present a partir dels fets del passat.


Fer coses amb els altres, i especialment amb altres persones d’una generació diferent, ens enriqueix mútuament i ens possibilita créixer. En les relacions intergeneracionals, les espontànies i les organitzades intencionalment, els més joves poden viure mitjançant el diàleg i l’acció compartida, experiències noves que els aporten el saber i els valors del testimoni dels més grans. I pels més grans, els joves són una font de noves realitats, de noves perspectives socials, d’avanços culturals i científics que els han superat i als que es poden apropar a partir de la seva percepció. Uns i altres guanyen en descoberta i en proximitat del que són ells i del que són els altres. En definitiva, sortim guanyant tots.

És per això que a l'EJI, es va iniciar, ja fa cinc anys, el projecte Investiguem la Història de Mollerussa, el qual té com a eix principal la relació intergeneracional de joves i gent gran de la ciutat.

Aquest any 2012, hem basat el projecte en trobades entre els joves i les persones del casal d'avis en grups reduïts. Cada grup, visita una persona gran de la ciutat, la qual ens explica quina era la seva professió i diferents anècdotes que ens fan reviure la història de la ciutat.

Comentaris

Entrades populars